Societat

Crisi humanitària

Més d'un miler d'immigrants intenten saltar la tanca de Ceuta

Només dues persones, que han resultat ferides, han aconseguit quedar-se en territori de l'Estat espanyol, segons la Delegació del govern espanyol a l'enclavament nord-africà

Les forces armades marroquines eviten que mig miler de subsaharians arribessin a la tanca fronterera

Al voltant de 1.100 immigrants subsaharians han intentat la matinada d'aquest diumenge superar el perímetre fronterer de Ceuta, dels quals només dos han aconseguit entrar a territori de l'Estat.

La Delegació del govern espanyol a l'enclavament nord-africà ha informat que a un quart i cinc minuts de les cinc de la matinada s'ha produït un nou intent d'entrada per la zona de Sidi Ibrahim, ubicada a la zona central del perímetre que delimita la frontera terrestre entre l'Estat espanyol i el Marroc.

Segons les autoritats espanyoles, els assaltants que han protagonitzat la temptativa ho han fet “de manera extremadament violenta i organitzada, intentant forçar algunes de les portes del tancat exterior”, utilitzant per a aquesta finalitat “barres de ferro, cisalles i pedres de gran mida, amb les quals “han agredit, tant a les forces marroquines com els agents de la Guàrdia Civil”.

Segons la Delegació, a causa d'aquest incident han resultat ferits cinc agents de la Unitat GRS de la Guàrdia Civil i 50 membres de les Forces Auxiliars marroquines.

La nota precisa que les ferides dels agents de la Guàrdia Civil no revesteixen gravetat, si bé en el cas dels efectius marroquins si que n'hi ha de major importància. Un dels agents del país magribí hauria perdut un ull “com a conseqüència de l'impacte d'una pedra”.

La Delegació destaca que la col·laboració de les Forces Armades marroquines ha permès evitar que uns 500 immigrants arribessin a la tanca. La resta del grup, unes 600 persones, sí que ho ha aconseguit. Un cop a la tanca han estat continguts pels agents de la Guàrdia Civil desplegats a la zona (GRS i Companyia de Ceuta) amb l'ajuda de les Forces marroquines. El dispositiu també ha tingut la col·laboració d'unitats de la UIP i UPR del Cos Nacional de Policia (CNP), així com el suport aeri d'un helicòpter de la Guàrdia Civil.

Després de la contenció de l'intent, 106 subsaharians s'han quedat enfilats a la tanca exterior. Després de l'examen mèdic que els han fet els serveis sanitaris de la Creu Roja i el 061, 104 immigrants han estat rebutjats i dos han estat evacuats a l'Hospital Universitari de Ceuta per ferides greus.

Segons han informat a Efe fonts de l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), un dels immigrants presentava una luxació i l'altre necessitava punts de sutura per un tall.

Tots dos, que ja han estat donats d'alta, han estat els dos únics participants en l'intent que han pogut entrar al territori de l'Estat espanyol. Com és habitual en aquests casos passa, han estat traslladats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de la ciutat autònoma.

Rescaten 32 immigrants a prop d'Alborán

El personal del vaixell Guardamar Polimnia de Salvament Marítim ha rescatat aquest diumenge 32 persones d'origen subsaharià, dues de les quals dones, que viatjaven en una pastera que havia salpat la passada nit des de la costa de Kariat, al Marroc.

Fonts de Salvament Marítim han informat a Efe que l'embarcació ha estat rescatada cap a dos quarts de cinc de la tarda a vuit milles de l'Illa d'Alborán. Els immigrants han estat traslladats al port de Motril. La Creu Roja ha organitzat un dispositiu per atendre'ls tan bon punt arribin a la dàrsena granadina.

En el dispositiu de recerca hi ha participat l'avió Sasemar 101, l'helicòpter Helimer 219 i la Guardamar Polimnia.

D'altra banda, un avió francès ha localitzat una segona pastera que estava sent buscada al Mar d'Alborán, ocupada per 29 persones. L'embarcació de Salvament marítim Guardamar Denébola s'ha dirigit al lloc dels fets per rescatar els immigrants i traslladar-los a un port encara no determinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona