Societat

Calldetenes decidirà si treu el mercat del centre per portar-lo al polígon

El consistori recull el malestar veïnal i vol votar el canvi en el pròxim ple

La votació divideix el govern mentre que l'oposició demana que es maduri la decisió

El mercat dels diumenges a Calldetenes, un dels més populars de la comarca, podria abandonar la plaça Onze de Setembre a causa del malestar veïnal. A principis de desembre, els veïns d'aquesta zona van fer saber a l'Ajuntament el seu descontentament per culpa de les molèsties que els provoca que s'ocupi setmanalment aquest punt tan cèntric: d'una banda, problemes de mobilitat per poder desplaçar-se de manera normal, però, de l'altra, també es queixen de la manca de civisme tant d'alguns paradistes com de molts visitants. La problemàtica se centra en els sorolls que hi ha de matinada, quan es comença a muntar el mercat, passant per parades fora del seu lloc, l'ocupació de sortides de vehicles o fins i tot picabaralles. Els veïns, després d'algunes trobades amb l'Ajuntament, van presentar una instància en què se sol·licita que el mercat es traslladi a un altre punt. La petició ha estat acceptada i, si res no ho canvia –de fet els veïns pensaven que es votaria aquest dilluns passat, però no es va poder entrar en l'ordre del dia–, en el ple del 6 de febrer es votarà el canvi o no d'ubicació: “Ens han demanat que ho valorem i ho votem i tinc l'obligació de fer-ho. Per a una part de la població, el mercat genera molts problemes”, explica l'alcalde, Marc Verdaguer, partidari de desplaçar el mercat. Una de les ubicacions que s'estudia és la zona del polígon, sense habitatges, relativament a prop del centre i amb un bon accés, com és el de la nova variant.

Sense unanimitat

Si es fa la votació, Convergència no podria fer valer la seva majoria absoluta perquè dins del grup municipal no hi ha consens. Pel que fa als socis de govern de la CUP són partidaris de mantenir el mercat a la plaça però d'estar-hi més a sobre: “S'ha deixat degenerar. En el nostre programa electoral ja detectàvem deficiències i proposàvem actuacions, però no se'ns ha preguntat ni deixat treballar res”, diu la portaveu, Mireia Vilà.

Des de l'oposició, ERC creu que limitar el canvi a una votació en el ple pot ser un error: “No ens oposem del tot al canvi d'ubicació, però potser caldria valorar-ho millor i afrontar problemes d'ordre públic i falta de normativa del mercat”, diu el republicà Sergi Tarrés, que plantejarà ajornar la votació per fer un debat més serè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA