Societat

La Vall de Bianya torna a ser el melic de la farina de blat de moro, el farro

Dedica, el primer cap de setmana de febrer, una fira a aquest producte típic de la zona

Celebra la desena edició amb els tastets de farro com a referent

El molí del Colomer de la Vall de Bianya es tornarà a obrir al públic coincidint amb la celebració de la Fira del Farro, el dia 5 de febrer, i, a més, es podrà veure el seu funcionament. És un dels diversos molins que hi ha al municipi i que, al seu temps, s'utilitzaven per fer la farina de blat de moro, el farro. I és precisament aquesta farina l'eix sobre el qual gira la fira que organitza l'Ajuntament i que comença el dia abans, el 4 de febrer. És un tret distintiu d'un municipi amb un passat agrícola molt potent, on encara hi ha professionals del camp, però que s'ha reciclat cap al turisme, pel seu impressionant paisatge i el seu patrimoni històric i cultural, i cap a la indústria.

I com que les coses que funcionen paga la pena no remenar-les gaire, la Fira del Farro celebra aquest any la desena edició amb petits retocs en la programació com a principals novetats. Així, incorpora un restaurant més –ara seran 18– a la degustació de tastets de farro del dissabte a la nit al local social de l'Hostal Nou i ja ha posat a la venda els tiquets per poder participar-hi. N'hi ha un total de 300, tots els que permet encabir el local.

El mateix dissabte, Oleguer Plantalech presentarà el nou escut i la nova bandera de la vall –ell ha estat el responsable dels treballs, juntament amb Josep Murlà– i Francesc Roma pronunciarà una conferència sobre els molins fariners.

L'endemà es farà la fira en si, a l'Hostal Nou, amb la participació d'una seixantena de parades de productes artesans i d'aliments de proximitat. A més, hi haurà una nova edició de la mostra d'oficis antics, a càrrec dels veïns del poble. Es podrà fer una visita turística amb el trenet Tricu Tricu, amb parada al molí del Colomer, al qual també es podrà accedir a cavall d'un ase, i, entre moltes altres coses, es durà a terme l'elecció del padrí i la padrina de la Vall de Bianya.

LA XIFRA

18
restaurants
participen en la quarta edició dels tastets de farro, substituts del sopar de farro.

Deu anys de cartells de Domene

La recreació bianyenca del famós autoretrat del pintor surrealista belga René Magritte és el cartell que, per desè any consecutiu, ha creat l'artista olotí Quim Domene. La imatge és perfectament identificable, perquè hi manté la figura humana amb el típic bombí i hi substitueix la poma per una espiga de blat de moro, símbol de la fira. De fet, aquest cartell ja és un objecte de col·leccionista i cada any molt esperat i celebrat. Amb motiu del desè aniversari de la fira, l'Ajuntament de la Vall de Bianya exposa tots els originals a Can Trincheria d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Quatre morts i una vintena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs