Societat

DIES DE VI I ROSES

Un premi emergent amb gel glacial

Triomfen el jove Daniel Rosa i les propostes d'Antonio Miró, Oscarleon i Escorpion

La gran quantitat de gel que acumulen les glaceres de l'altíssim volcà Rainier, al sud-est de Seattle (EUA), han estat la inspiració de Daniel Rosa, que ahir va obtenir el premi a la millor col·lecció emergent de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, dotat amb 15.000 euros amb el patrocini de Desigual. “Estic molt agraït perquè això suposa un impuls molt i molt gran per seguir treballant en la meva marca. Ho faré amb moltes ganes!”, deia ahir el dissenyador, de 26 anys, que desfilava per primer cop en la cita barcelonina. Les tonalitats fredes, platejades i verdoses d'unes peces masculines de tall net i polit amb base de sastreria i tocs esportius van conquerir el jurat internacional, que va veure en la col·lecció molt potencial comercial.

També hi va haver guardó, en aquest cas sense remuneració, per a la millor col·lecció d'un dissenyador amb firma ja consolidada, que s'assegura la participació en la següent edició del 080. El resultat ha estat innovador, com innovadora és la moda, ja que per primera vegada s'han premiat dues col·leccions, la d'Antonio Miró i la d'Oscarleon. La primera és un meravellós exercici de sastreria continguda i alhora treballadíssima amb inspiració en el món amish, que va aconseguir els aplaudiments de crítica i públic, com les millors obres teatrals. Un 10 per a Albert Villagrasa i també per a Oscar León. La seva proposta era subtil, fresca i emotiva, amb elaborades estampacions manuals i teixits curosament manipulats.

La col·lecció de la casa Escorpion, que firmava Juanma by el Cuco, va rebre el guardó de MODACC, dotat amb 10.000 euros en serveis d'assessorament del clúster català de la moda. La firma va apostar pel see now, buy now amb una col·lecció immediata d'estiu 2016 de vestits femenins, amplis i relaxats. Aquesta tendència de venda ha estat una de les protagonistes de la 19a edició d'una 080 que va tancar portes ahir després de 5 dies d'ocupar tots els racons del Teatre Nacional de Catalunya. En la jornada d'ahir es van veure les col·leccions d'Aldomarins, The Little Creative Factory, Punto Blanco i ES Collection.

Un dels actes paral·lels a la gran festa de la moda ha estat la inauguració de l'enorme botiga d'H&M a l'edifici Generali del passeig de Gràcia, la més gran de l'Estat, amb quatre plantes i un restaurant Flaz & Kale amb oferta saludable. Hi ha fruites que semblen decoració, pastissos que podrien ser menjats en un casament hipster i un munt de sucs que dimecres degustaven el miler de (sobretot molt joves) convidats a la festa d'obertura, en què vam veure models com Marina Pérez i actrius com Aida Folch, Andrea Duro, Alba Ribas i Cristina Brondo, que tampoc es va perdre la desfilada d'Escorpion. Igualment va repetir festa i desfilades Ona Carbonell, que va ser a la de TCN i també a la de Yerse, amb diferents looks, of course.

En aquesta última, que barrejava peces de punt i pèl amb vellut de viscosa i brodats a la recerca de la sensibilitat perduda en un món massa tecnificat, hi vam trobar Judit Mascó, la mare de María Vicente, que amb 19 anys dimarts va debutar en la passarel·la de Custo, tot i que encara no té clar que s'hi vulgui dedicar. Va ser una de les imatges de la setmana. “Fa temps que volia que desfilés perquè té una força increïble en la mirada, i ara que ha dit que sí, ho he aprofitat”, deia a aquest diari la directora de càsting del 080, Esther García.

L'altra imatge de la 080 és la del broker i esportista Josef Ajram vestit gairebé d'astronauta (“estic suant la cansalada, tant de bo això hagués estat la setmana passada, que feia fred!”, deia rient) pel sempre original Miquel Suay.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona