Societat

municipal

serveis

El trasllat del mercat divideix el govern de Calldetenes

L'alcalde, partidari del trasllat, veu com la proposta no prospera perquè els regidors del seu propi grup, que té majoria, hi voten en contra

Els veïns afectats denuncien accions incíviques i reclamen solucions immediates

El mercat dels diumenges de Calldetenes de moment no es mourà de la plaça Onze de Setembre. La mesura ha crispat una mica més els veïns, que, cansats de l'incivisme d'alguns paradistes i visitants, fa anys que demanen que es traslladi, però satisfà els comerciants del centre de la vila, que en treuen profit cada setmana. En el ple d'aquest dilluns hi eren presents tots dos col·lectius, que van poder comprovar com la proposta de trasllat ha dividit l'equip de govern i, fins i tot, el grup municipal de CDC. I és que en la votació tan sols l'alcalde, Marc Verdaguer, i el regidor de Joventut i Serveis, Roger Pradell, hi van votar a favor. En el cantó oposat s'hi van trobar els dos regidors d'ERC –grup a l'oposició–, els dos de Poble en Marxa-CUP –membres de l'equip de govern– i fins i tot quatre regidors del grup municipal que lidera Verdaguer, i que van deixar la majoria que té Convergència a la població –set regidors d'onze en total– en no res. La regidora de Comerç, Mercè Pradell, també de CDC, es va abstenir.

Posar-hi ordre

ERC va argumentar el seu vot en contra del trasllat “si no es fa abans un estudi global de la situació i s'hi actua a fons per solucionar els problemes d'ordre públic que existeixen”. A aquesta petició, l'alcalde, Marc Verdaguer, va explicar que en les últimes setmanes s'ha demanat als Mossos d'Esquadra que intensifiquin les patrulles pel mercat, que s'actuï amb els manters i que controlin la legalitat dels productes i dels actes que fan alguns paradistes i visitants. “També es treballa en un conveni amb un servei de grua per resoldre el problema dels vehicles mal estacionats en els dies de mercat. S'està actuant però cal temps”, hi va afegir. Mireia Vilà, de Poble en Marxa-CUP, es va pronunciar clarament a favor de mantenir el mercat al centre: “Hi creiem i tenim propostes per millorar-lo que no s'han escoltat.” Vilà va rescatar un projecte creat en campanya electoral i que redefineix les àrees on els paradistes poden deixar els vehicles, i aposta per un control més exhaustiu per part de l'assentador del procés de muntatge i desmuntatge del mercat. L'alcalde, Marc Verdaguer, també va argumentar el seu vot afirmatiu. “Crec que hi ha algun altre emplaçament cèntric on es podria fer el mercat, beneficiar el comerç i no molestar tant els veïns. No estic dient de portar-lo al polígon”, va matisar amb referència a les pors dels comerciants.

Cal esporgar el mercat

Al final del ple, els veïns van poder explicar la seva situació i van denunciar que als sorolls de matinada en muntar les parades cal afegir-hi un munt d'actes incívics. “Des d'excrements humans a la porta de casa fins a persones que pinten amb esprais objectes a terra per després vendre'ls. És insuportable i fa nou anys que ens queixem i no s'ha fet res”, assenyalava un veí. Una veïna va avisar: “Parleu que el vostre model de poble té el mercat a la plaça. És aquest el model que voleu? Amb gent incívica i molts productes de baixa qualitat. Si voleu solucionar el problema, heu d'esporgar molt bé el mercat.” Ara, amb el tema calent, caldrà veure com gestiona aquesta situació l'Ajuntament i si és capaç de solucionar el problema.

EL PROTAGONISTA

Hem pres mesures per posar fi a l'incivisme però volen temps. Jo seria partidari del trasllat
Marc Verdaguer
alcalde de calldetenes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA