Societat

La realitat social del poble on vius

Un aprenentatge constant per als membres en l'àmbit personal

Augmentar el nombre de voluntaris és el repte dels pobles

Càritas Diocesana de Girona ha volgut posar de manifest què significa ser Càritas en un poble enviant un qüestionari a cinc delegacions de la diòcesi (la Cellera, Fornells, Breda, Santa Susanna i Cadaqués). Es pregunta sobre els orígens, les tasques actuals, les relacions amb les altres institucions del poble, els valors de l'equip, els aprenentatges, etc.

Ajudar les persones soles, els discapacitats, les famílies amb problemes i els nouvinguts són alguns dels motius que justifiquen la creació de les diferents delegacions locals, delegacions que actualment tenen com a prioritat el programa d'aliments sense oblidar les tasques d'acompanyament, especialment a la gent gran i el suport escolar o els cursos de formació destinats, en el cas de Santa Susanna, al sector turístic i de l'hostaleria. Tots coincideixen en el fet que la relació amb les altres entitats de la població és bona o molt bona.

La unió, la solidaritat, la humilitat, la tenacitat i la sensibilitat cap als menys afavorits són els valors que destaquen dels membres dels equips. Valoren la tasca de Càritas com un aprenentatge constant en un àmbit personal, que et permet conèixer a fons la realitat social del poble on vius, de la qual alguns aspectes passen desapercebuts per a la majoria de la gent.

El principal repte que tenen aquestes cinc delegacions és aconseguir més voluntaris, especialment entre els joves i, d'altra banda, disposar d'espais adequats a les necessitats actuals. Se'ls ha demanat, per acabar, una frase que els sigui inspiradora, i les respostes han estat aquestes: “Tot el que feu a un d'aquests germans, a mi m'ho feu” (la Cellera de Ter); “Un somriure és la clau que obre tota porta al cor dels altres” (Breda); “Prefereixo equivocar-me mil vegades per haver fet coses que no pas no equivocar-me per no haver-les fet” (Fornells de la Selva); “Formar per ajudar a sortir de la pobresa” (Santa Susanna); “Càritas no es conforma amb actes esporàdics de solidaritat” (Cadaqués). Missatges aclaridors del tarannà dels diversos equips.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES