Societat

tribunals

cas palau

Osácar mantindrà la versió exculpatòria

L'extresorer de CDC reacciona amb tranquil·litat després de sentir l'acusació

Tothom exculpa Garicano

Daniel Osácar, tresorer de CDC entre els anys 2005 i 2010, explicarà avui al tribunal que jutja el cas de l'espoli del Palau que el Daniel que apareix en els documents intervinguts a Jordi Montull com a destinatari del pagament de comissions provinents de Ferrovial no és ell. Osácar mantindrà la versió que ha ofert des del primer dia, tot i que ahir Fèlix Millet, primer, i Gemma Montull, després, el van assenyalar com l'home de Convergència a qui es feia entrega dels diners que pagava la constructora.

En acabar la sessió d'ahir, Osácar es va mostrar tranquil i gens sorprès pel contingut de les declaracions que, de fet, ja esperava que es produirien en aquest sentit. Tampoc es va alterar la defensa lletrada de l'extresorer convergent, que mantindrà la mateixa argumentació en el sentit de desacreditar les acusacions de Millet, per la seva condició de delinqüent confés, i de Gemma Montull perquè els documents sobre els quals va parlar ella no els havia vist fins després d'esclatar el cas.

Tampoc va alterar Osácar el fet que Gemma Montull l'impliqués no només com l'home que recollia els diners per a Convergència sinó com la persona que va “facilitar” factures falses al Palau per cobrir els moviments il·legals de diner. Aquesta és una de les novetats que va donar de si la declaració d'ahir, perquè fins ara ningú havia acusat Osácar d'aquesta pràctica de falsificació documental.

Osácar no es va mostrar alterat ahir i tampoc ho farà avui quan a primera hora del matí declari Jordi Montull amb la idea de ratificar la declaració de la seva filla Gemma. Després de Montull, declararà Osácar i, en tercer lloc, Rosa Garicano, que va ser directora general de la Fundació del Palau.

La sessió d'ahir va ser favorable als interessos de Garicano, a qui el fiscal demana nou anys i mig de presó, perquè tant Fèlix Millet com Gemma Montull van desvincular-la de l'espoli assegurant que ni sabia res ni es va embutxacar cap euro de més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona