Societat

Diagnostiquen tuberculosi a un intern i un funcionari del CIE de la Zona Franca

i es detecten 127 positius en les proves de tuberculina S'estan realitzant radiografies de tòrax per saber si el centenar de persones contagiades del centre de la Zona Franca pateixen la malaltia

Una persona internada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona i un treballador han estat diagnosticats de tuberculosi, segons ha pogut saber l'ACN. A més, un total de 127 persones han donat positiu en les proves de la tuberculina, que no impliquen el posterior desenvolupament de la malaltia, segons ha confirmat la policia espanyola.

El comitè de Catalunya del sindicat Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha explicat en un comunicat aquest dijous que s'havien detectat 125 positius entre els interns en les proves de Mantoux que es van realitzar a les 190 persones que havien estat en contacte amb l'intern, al qual es va detectar la malaltia fa un mes. A més, dos funcionaris també han donat positiu en el test.

La policia espanyola assegura que quan es va detectar la infecció es van activar tots els protocols i van alertar l'ASPB, el jutge i la Fiscalia.

Des d'aquest dimecres s'estan realitzant radiografies de tòrax a les persones que van donar positiu i, de les divuit proves que s'han dut a terme fins ara, totes han donat negatiu, segons ha assegurat el cos policial.

El positiu en les anomenades proves de Mantoux no significa necessàriament patir tuberculosi ni estar en fase d'encomanar-la, sinó ser portador del bacil, haver patit la malaltia en el passat o haver-ne estat vacunat.

La tuberculosi és una malaltia contagiosa produïda pel bacil Mycobacterium tuberculosis. En les persones, afecta principalment els pulmons, encara que també es pot focalitzar en qualsevol altre òrgan.

La malaltia es transmet per l'aire. Les persones contagiades per tuberculosi pulmonar o laríngia expulsen a l'exterior gotes microscòpiques on viuen els bacils en parlar, tossir, esternudar o escopir. Si es respira aquest aire, el bacil entra a l'organisme i s'instal·la als pulmons, segons informació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Cada mes es fan desenes de proves de tuberculina en col·lectius i institucions. Durant l'últim any s'han detectat 280 nous casos de tuberculosi a Barcelona i l'actual taxa d'incidència és de 16,5 per 100.000 habitants, la més baixa de la història de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona