Societat

gastronomia

Els Roca obtenen el bronze en el llistat dels millors

Eleven Madison Park aconsegueix el tron i l'Osteria Francescana queda en segon lloc

El Tickets dels Adrià puja del 29 al 25

The World's 50 Best celebrarà 15 anys el 27 de juny a Barcelona

“Mai esperem res de la llista, és una gran sort ser entre els 50, tot el que vingui després ja és un regal”, deia Jordi Roca ahir a aquest diari des de Melbourne, la ciutat que va rebre (amb 8 hores de diferència) la gala 2017 dels premis The World's 50 Best. El Celler va aconseguir la tercera plaça en el preuat llistat anual de la revista britànica Restaurant, on han votat 1.040 prescriptors internacionals. Fa 9 anys que estan entre els 5 primers, i 7 que tenen plaça al pòdium: van ser líders el 2013 i el 2015 i l'any passat, segons. “Estem molt contents amb el 3, que és un número màgic!”, deia Josep Roca, que es va quedar atenent el restaurant a Girona. Els germans van rebre el premi a l'hospitalitat, un dels guardons temàtics que es van entregar en el transcurs d'una gala refinada “amb molt bon ambient” (Jordi Roca dixit), que per segon any sortia de Londres. L'any passat va viatjar a Nova York, d'on precisament és el restaurant que obre el llistat. El lideratge ha canviat d'Europa als EUA de la mà de l'Eleven Madison Park, ubicat en un edifici art Deco de Manhattan amb la cuina a càrrec del xef Daniel Humm, que als 24 anys ja va guanyar una estrella Michelin i ahir parlava de restaurants, relacions humanes, confiança i respecte molt emocionat.

Al 2016 hi era al tercer lloc, però el 2017 ha desplaçat i l'Osteria Francescana (Mòdena) de Massimo Bottura del tron a la segona posició. Tota una recol·locació de les tres primeres espases.

De la resta del Top Ten destaca la sortida del Noma (era en el 5) per trasllat, i la incorporació del Gaggan de Bangkok (el millor d'Àsia, que puja des del lloc 23) i del Maido, de Lima en el 8 (abans al 13). Hi ha un altre peruà més amunt encara, el Central de Virgilio Martínez (en el lloc 5), que a més va rebre el premi Chef's Choice, triat entre els seus col·legues (l'any passat va ser per a Joan Roca) i patrocinat per Estrella Damm. La crème de la crème la completa el francès Mirazur (Menton)en el 4, el Steirereck (Viena) en el 10 i els dos bascos Mugaritz (Errenteria) que cau dos posicions (del 7 al 9) i l'Asador Etxebarri (Axpe) que ascendeix del 10 al 6.

També puja el Tickets d'Albert Adrià (del 29 al 25) que va assistir a la gala com la majoria dels premiats. Però no tenen tanta sort els bascos Arzak (baixa del 21 al 30), Azurmendi (del 16 al 38) i Martin Berasategui (del 59 al 77), a qui Michelin acaba de premiar amb la tercera estrella al seu Lasarte barcelonès. Igualment cau del 49 al 62 Quique Dacosta. I DiverXO, que l'any passat es va col·locar en el lloc 79, desapareix del llistat. En canvi, el Disfrutar entra al lloc 55 i fa que Catalunya col·loqui 3 restaurants en el llistat de 100. Hi ha 10 del conjunt de l'Estat.

El qüestionat premi a la millor xef, per allò de la discriminació positiva, va anar a parar a l'eslovena Ana Ros, que per acabar d'arrodonir la polèmica va parlar de les dificultats de la conciliació familiar.

L'ascens més alt el protagonitza l'ecològic Blue Hill at Stone Bars (del 48 a l'11) i també a Nova York, el mexicà Enrique Olvera (Pujol) afegeix al llistat el seu Cosme. La revista celebrarà el 15 aniversari dels premis el 27 de juny a Barcelona, amb la presència dels xefs líders. De Ferran Adrià a Humm.

Disfrutar, el restaurant amb més futur

Eduard Xatruch va viatjar fins a les antípodes per recollir el premi Miele One to Watch al restaurant amb més potencial del 2017 per la fulminant entrada en el llistat del Disfrutar, que és all lloc 55 “per empentar els límits de la creativitat culinària”. “Jo m'he quedat al Disfrutar i en Mateu al Compartir”, deia ahir Oriol Castro des de Barcelona. Els tres excaps d'El Bulli van obrir el Compartir a Cadaqués i el 2014 el seu gran projecte gastronòmic a Barcelona, el Disfrutar, que ja té una estrella Michelin, el premi nacional de Gastronomia i el de millor restaurant europeu del llistat Opinionated About Dining.”Mai no ho hauríem imaginat!”, deia Castro. El premi a tota una trajectòria va ser per al britànic Heston Blumenthal, el de la sostenibilitat per al neobistrot parisenc Septime i el del millor pastisser per a Dominique Ansel, el creador del cronut de Manhattan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona