Societat

Societat

La música revifa l'últim cap de setmana del Temps de Flors

La vintena de concerts programats per a ahir va animar el festival, que avui clourà una edició d'èxit

Avui tindrà lloc, a les set de la tarda a La Mercè, el lliurament dels premis del concurs de flors

La condició humana és complexa i contradictòria. Si no, per què la mateixa gent que sents una i altra vegada queixant-se que “aquest any hi ha menys elements florals que mai” als muntatges de la 62a Exposició de Flors, Monuments, Patis i Jardins –més coneguda com a Temps de Flors– ara es lamenta que Girona “fa mitja pena amb tanta flor pansida”. Doncs sort que hi ha molts muntatges artístics que usen elements no vegetals o, en tot cas, rams i flors seques, perquè si no...

El cas és que avui clourà la que sens dubte ha estat l'edició de més èxit de públic, superant de ben segur la xifra de 200.000 visitants aconseguida l'any passat. El temps hi ha ajudat, perquè, malgrat que dijous va ploure a la tarda, la resta de dies ha imperat el sol o bé hi ha hagut intervals de núvols sense acabar de descarregar com va ser el cas d'ahir a la tarda i vespre. Sense les multituds del primer cap de setmana, però amb el Barri Vell plagat de gent, i amb els muntatges certament i lògicament menys radiants com marca qualsevol cicle de vida vegetal, la protagonista va ser la música, que va omplir molts racons de la ciutat. Ja de ben d'hora els jardins dels Alemanys i el Museu d'Història dels Jueus van oferir un seguit de recitals de diverses corals vingudes d'arreu de Catalunya, així com de locals, com és el cas de Limoncello, Coral Santa Eugènia, Cor Preludi i Àkan. A la tarda, les notes musicals van continuar sonant en aquests mateixos espais a més d'un del punts neuràlgics d'aquests dies, com és la plaça Independència, amb el festival A Cappella. Allà van actuar els barcelonins Ol'green, amb trajectòria pròpia després del seu pas pel programa Oh happy day. A la mateixa hora es va celebrar una audició de sardanes a la plaça del Vi i el Cor Maragall i Cor Betúlia van cloure el programa a la parròquia del Carme.

Avui, que tindrà lloc el lliurament dels premis del concurs de flors, hi ha programats més concerts, entre els quals destaquen les britàniques Black Voices (plaça Independència, 18 h) i un altre recital gratuït al Teatre Municipal amb la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert, la soprano Maribel Ortega i la pianista Marta Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró