Societat

temps de flors

Els premis clouen un Temps de Flors amb èxit de públic

Ahir es va fer entrega dels guardonats del Concurs de Flors i de la segona edició del festival de curtmetratges Just for Flowers

Tot indica que el certamen haurà rebut uns 240.000 visitants

L'alcaldessa de Girona ha tornat a penjar el cartell d'èxit a la 62a edició de Girona Temps de Flors. A l'espera d'oferir les dades concretes, l'Ajuntament de Girona xifra el nombre de visitants entorn de les de l'any passat, és a dir, d'unes 240.000 persones. La tinenta d'alcalde, Glòria Plana, satisfeta per com s'ha desenvolupat l'exposició, ha destacat que el bon temps ha ajudat a tancar amb un altre èxit aquest certamen plenament consolidat. Pel que fa a les crítiques sentides sobre l'absència de flors naturals, considera que el projecte trencador de la catedral pot haver contribuït a una “falsa impressió”, perquè, com indica, dels 195 projectes exposats, els muntatges florals han esdevingut protagonistes i en posa l'exemple de l'església del Carme, la pujada de Sant martí, els Banys Àrabs, la plaça dels Jurats, les escales del Teatre Municipal, Sant Pere de Galligants i els soterranis de la mateixa catedral. “Des de l'ajuntament hem de respectar els projectes artístics, si tenen més o menys flors, perquè ja hi ha una comissió que s'encarrega d'escollir-los”, subratlla Plana.

L'última jornada de Temps de Flors no es podia acomiadar d'una millor manera. El sol va tornar a lluir des de primera hora del matí, i els carrers del Barri Vell de Girona es van omplir sense arribar a les aglomeracions del cap de setmana passat, quan es va fer difícil contemplar i ja no diguem fotografiar-ne els muntatges.

A la tarda, va tenir lloc a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè l'entrega dels premiats al concurs de Flors i Plantes de l'Església dels Dolors. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presidir l'entrega d'una edició en què han resultat guanyadors: Llorenç Masferré i Teresa Farré Gené (rams de roses); Teresa Bosch, Maria del Amo i Loreto Sala (rams de flors); Llorenç Masferrer, Esteve Bosch i Teresa Farré Gené (roses individuals); Rosa M. Prat, Antonica Recio i Dolors Coll (test amb flors); Paquita Sais, Maria Dolors Planas i la família Saura (plantes de fulles); Juli Faig, Carme Salichs i Dolors Planas (cactus); Antonia García (azalees i rododendres); Carme Comadevall, Rosa Puigdemont i Teresa Puigdevall (orquidàcies); Roser Vidal i Natalia Ivanova (Composicions); Xènia Salvador (premi infantil). El premi especial Bonart ha estat per a Silvia Casas Sanz, el premi especial per a Maria Pradas i el premi Porsche per a Antoni Solé.

‘Orgasme floral'

Per la seva banda, la segona edició del Festival de curts exprés Just for Flowers ha atorgat el primer premi, de 500 euros a Orgasme floral, realitzat pel grup cassanenc la Divina Tramoia, pel fet d'“escriure un guió original i atrevit i saber integrar perfectament els elements que es demanaven: una bona càmera oculta, la localització del temps de flors i l'objecte (que aquest any ha estat una bombeta)”. El jurat, format per personalitats destacades en el món audiovisual, ha optat per donar el segon premi, de 300 euros a Temps de plors, d'Ivan Mulero i el tercer premi, de 100 euros, a The day of the ant, de Kilian Soler. El jurat ha decidit atorgar un premi especial a la “millor càmera oculta”, amb un sopar al restaurant Els Jardins de la Mercè per a Tu tampoc, de Joan Cornellà. Per la seva banda, l'organització del Festival ha atorgat un premi especial a Genocidi floral, del grup Xuxos de Mel, integrat per estudiants d'un curs de guió. Pel que fa al concurs d'espots Spring final, el premi ha estat per als nens i nenes de 1r de cicle inicial de l'escola l'Estació de Sant Feliu de Guíxols, pel seu Spot Just for flowers i els Dalton, valorat en 200 euros. El jurat ha dictaminat que és “l'espot que millor ha plasmat els valors del festival; és original i divertit i té una bona realització i muntatge”.

Durant la gala, celebrada ahir als Jardins de la Mercè, es van projectar els curts i es van lliurar els premis, en una vetllada on va participar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els regidors Glòria Planas i Carles Ribas i el delegat de Cultura de la Generalitat, Francesc Ten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona

Cap a la “taxa justa” de residus, a Girona

Girona

Fundesplai augmenta el nombre de participants a les seves activitats

Barcelona

Més expedicions i millores d’horaris del bus cap a Barcelona

CASTELLBISBAL
societat

El polígon petroquímic de Tarragona comptarà amb 575 sensors de risc químic

tarragona
barcelona

Colau i Asens s’embarcaran a la Flota de la Llibertat per portar ajuda a Gaza

barcelona
Unió Europea

Brussel·les requereix informació a TikTok sobre la nova aplicació

Barcelona
pensament

El funeral de Josep-Maria Terricabras serà demà al matí al Tanatori

Girona