Societat

Àustria desplega vehicles blindats a la frontera amb Itàlia per frenar l’entrada d’immigrants

El govern justifica la mesura amb l’argument que la situació al país veí “és cada vegada més crítica”

Roma convoca l’ambaixador austríac per la notícia de l’enviament de tropes al pas de Brenner

Àustria ha desplegat equipament militar pesat a prop de la frontera amb Itàlia per augmentar la vigilància amb la finalitat de frenar l’entrada d’immigrants i refugiats des del país veí, principal punt d’arribada de les persones que intenten arribar a Europa per via de perilloses travesses marítimes per la Mediterrani.

A la província de Tirol, limítrof amb Itàlia, s’han desplegat quatre vehicles blindats de tipus Pandur que es poden utilitzar per bloquejar la carretera que uneix tots dos països. El portaveu del ministeri de Defensa ha precisat que “no són tancs de combat”. No obstant això, ha reconegut que un contingent de 750 soldats podria desplegar-se en 72 hores en cas d’emergència.

Ha justificat aquestes mesures pel fet que “la situació a Itàlia és cada vegada més crítica”. “Hem de preparar-nos per evitar un escenari comparable a l’estiu del 2015”, quan centenars de milers de refugiats van arribar a Europa.

Aquest any Itàlia ha rebut més de 80.000 immigrants i sol·licitants d’asil i s’espera que aquesta xifra augmenti amb el bon temps de l’època estival.

El ministre de Defensa austríac, Peter Doskoliz, ha explicat en una entrevista publicada aquest dimarts en el diari local Kronenzeitung que davant la incessant arribada d’immigrants a Itàlia el seu govern està preparant mesures de vigilància a la frontera.

“En vista de la situació de la immigració a Itàlia ens hem de preparar. Preveig que molt aviat s’activin els controls fronterers i es disposi d’una missió d’assistència. En aquest sentit, confia que “els controls fronterers s’implementin molt ràpidament” al pas alpí del Brenner.

Els controls en aquest punt són particularment problemàtics perquè la frontera separa dues comunitats que se senten estretament vinculades: el Tirol austríac i el Sud del Tirol italià, que va arribar a formar part de l’imperi Austrohongarès.

Protesta d’Itàlia

El govern italià ha convocat aquest dimarts l’ambaixador d’Àustria a Roma, René Pollitzer, pel desplaçament de tropes al coll del Brenner.

Roma ha reclamat la solidaritat dels seus veïns europeus, a qui Brussel·les ha imposat quotes per repartir les persones arribades a Itàlia i Grècia. La majoria d’estats, però, no ha complert els seus compromisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ