Societat

La Sénia potencia les curses de cavalls per la festa major

Des d’avui i fins al 28 d’agost, la localitat celebra unes festes que inclouen més de 110 actes molt diversos

Les curses començaran el proper dimarts i es repetiran dijous i dissabte, dia 26

Comença avui la festa major de la Sénia. 10 dies, més de 110 propostes i una de les cites més peculiars de les Terres de l’Ebre: les curses de cavalls i ases. Des de la regidoria de Festes s’ha volgut enguany “reforçar i fer més atractius els actes tradicionals –bous, cavalls, ball, teatre, carrosses...–, mantenir i consolidar els inclosos els últims anys –correfocs, espectacle eqüestre, actuacions de discjòqueis locals, gimcana nocturna...– i aportar alguna novetat: teatre musical Gina’s club, concert de Sommeliers, vermut electrònic, festa Terminal i una tarda més de bous l’últim dilluns”, apunta Fernando Bel Vidal, regidor de Festes. Per això, a més dels quatre concerts que faran les orquestres al parc Municipal, la Casa de Cultura ha programat dos concerts de l’AMS –el de Joventuts Unides i el de Sommeliers– i l’obra de teatre Besos, del grup escènic de la SERC de l’Ametlla de Mar.

La festa servirà també per celebrar el 25è aniversari del grup dolçainer i el 50è aniversari de la cursa Vila de la Sénia, que organitza la Unió Ciclista la Sénia. El poble homenatjat enguany és la veïna població de Traiguera. El pregoner serà el senienc que viu a Vinaròs Bismarck Abella Castillo.

Un dels atractius més representatius de la programació, però, són les curses de cavalls, una festa declarada d’interès comarcal i que treballa per aconseguir un reconeixement a tot el país. A l’hipòdrom Pla del Roquillo es concentren més de 3.000 persones per veure les curses dels pura sang, principalment de les Terres de l’Ebre, nord de Castelló i aragonesos.

Les curses començaran el proper dimarts a les sis de la tarda i es repetiran dijous (dia de Sant Bartomeu), però la jornada més potent serà dissabte, dia 26, quan competiran cavalls pura sang anglesos i es repartiran premis entre 350 i 1.600 euros (hi ha cursa de velocitat i de resistència). Després de les curses de cavalls es faran les d’ases, amb acompanyament de gaita i tabal de Joventuts Unides.

Com en anys anteriors, les curses són amistoses, ja que no estan recollides sota la normativa de la SFCCE, i consisteixen en una prova de 1.600 metres i una altra de 2.400. La inscripció estarà oberta fins dijous a les 13 h.

Festes majors

Del 19 al 28 d’agost



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús