Societat

Cop islamista a Barcelona

Un jove vilafranquí, possible ostatge i víctima d’un fugit

Pau Pérez Villán va morir apunyalat presumptament per un dels terroristes, que hauria fet servir el seu cotxe per fugir

Pau Pérez Villán, un jove enginyer de 35 anys de Vilafranca del Penedès, va morir dijous presumptament a mans d’un dels islamistes relacionats amb els atacs terroristes, que l’hauria assaltat al mig del carrer per fugir amb ell i el seu cotxe de la capital poc després de l’atropellament massiu de les Rambles. El jove vilafranquí conduïa un Ford Focus de color blanc que, segons els primers indicis de la investigació, va ser assaltat per un individu a punta de ganivet. Segons aquesta línia d’investigació –els Mossos en tenen diverses d’obertes– l’agressor va obligar el jove a sortir de la ciutat per l’avinguda de la Diagonal i a saltar-se un control policial de l’operatiu Gàbia activat després del primer atac.

Sempre segons aquesta versió, en la fugida el vehicle va atropellar una agent dels Mossos i com a mínim un dels altres policies va disparar contra el vehicle tot i que no va aconseguir aturar-lo. Encara no mitja hora després, la policia va localitzar el vehicle estacionat prop de l’edifici Walden a Sant Just Desvern. Seguint els protocols antiterroristes, els agents no es van poder apropar al vehicle fins que van arribar els artificiers del Tedax, però ja van adonar-se que dins del vehicle, estirat als seients de la part posterior, hi havia una persona immòbil. Tot i que inicialment les primeres informacions indicaven que la persona va morir pels impactes de bala de la policia, l’autòpsia ha confirmat que no tenia cap impacte de projectil i que va morir apunyalat.

Els Mossos desconeixen a hores d’ara qui és l’altra persona que viatjava al vehicle i que va agredir mortalment el conductor. I el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va assegurar en declaracions a TV3 que s’investiga el cas de moment al marge de l’operació antiterrorista. Algunes fonts, però, especulaven ahir sobre la possibilitat que l’agressor sigui l’autor material de l’atropellament a les Rambles, hores després abatut pels Mossos a Cambrils. Segons aquest fil de la investigació, aquest terrorista, del qual no s’ha revelat la identitat, es va desplaçar de Barcelona a Cambrils la mateixa tarda dels fets i durant la seva fugida hauria utilitzar Pau Pérez Villán i el seu vehicle per fer una part del trajecte. Tampoc no es descarta que l’autor del crim sigui un dels altres quatre terroristes que estan desapareguts. A partir dels testimonis de veïns i de la reconstrucció dels fets, els Mossos investiguen diverses línies relacionades amb l’assassinat de Pau Pérez i no descarten cap hipòtesi.

Un enginyer solidari

Pau Pérez Villán tenia 35 anys i treballava a Bodegas Torres com a tècnic del celler. De fet, havia estudiat enginyeria elèctrica a la Universitat Politècnica de Catalunya. Un cop acabats els estudis, va fer una beca Erasmus a l’Argentina, on va entrar en contacte amb diverses ONG i entitats socials que més tard el van portar a fer tasques solidàries com a cooperant internacional a Haití arran del terratrèmol que el 2010 va devastar aquesta illa. Era fill d’una coneguda família del barri del Poblenou de Vilafranca del Penedès i havia estat jugador de futbol de l’AE Moja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus engega una prova pilot amb diferents tecnologies de contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna