Entitats d'Argentona denuncien que la casa d'estiueig de Puig i Cadafalch cau a trossos

L'Ajuntament admet que l'últim temporal va foradar la teulada de l'immoble

Els desperfectes se centren en la caiguda d'alguns merlets de rajola de la part superior de l'edifici, i una peça de pedra, de forma cilíndrica, que coronava el merlet del xamfrà. Segons va confirmar ahir el regidor de Cultura, Ferran Armengol, com a conseqüència de l'impacte de les peces es va foradar la teulada, i ara el risc és que hi hagi filtracions d'aigua i humitats a l'interior del monument modernista. En tot cas, les entitats consideren que aquest nou episodi no fa més que empitjorar la situació d'un edifici que s'està malmetent amb el pas del temps per la falta de manteniment i la deixadesa tant dels propietaris com de l'administració responsable, que és la Generalitat.

Ferran Armengol va explicar que tan bon punt van tenir notícia dels danys a la coberta van alertar la direcció general de Patrimoni i que dilluns alguns experts ja van visitar el casal per avaluar l'estat de l'edifici. «Fins ara l'objectiu era poder arribar a un acord amb els propietaris per adquirir l'immoble, però ara la prioritat és evitar que es faci malbé», hi va afegir el regidor de Cultura, que també va explicar que ha demanat hora per a una entrevista amb el conseller Joan Manuel Tresserras per decidir quines mesures s'han de prendre per restaurar els desperfectes o per aconseguir que els propietaris cedeixin els drets a les administracions perquè s'hi puguin dur a terme els treballs.

Projectes semblants a pobles veïns

Sembla que Argentona i Mataró volen tirar endavant projectes semblants. Si Argentona fa temps que vol aconseguir la casa d'estiueig per fer-hi un centre d'interpretació de la figura de l'arquitecte modernista, Mataró també s'ho planteja. Com a mínim, el regidor de Cultura, Sergi Penedès (ERC), no tanca la porta a la possibilitat d'adquirir o arribar a un acord amb els amos de la casa natal de Puig i Cadafalch, situada al Carreró, per habilitar-hi un espai per difondre la figura i l'obra de l'arquitecte. Penedès va anunciar que té la intenció de reunir-se amb el propietari de la casa per explorar les possibilitats. En tot cas, indica que davant d'una situació econòmica delicada, el projecte està condicionat al suport que puguin trobar d'altres administracions o fundacions. «La casa no té un alt valor arquitectònic però sí sentimental, i al darrere hi ha una proposta ferma per difondre l'obra de Puig i Cadafalch», defensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA