Societat

La fira avícola del Prat se’n va a la granja de la Ricarda

A punt d’acabar les obres per adequar l’antiga explotació lletera per a ús públic que Aena ha reconstruït

Diverses propostes ampliaran l’oferta de mostres gastronòmiques al Baix Llobregat

La fira avícola del Prat, la tradicional mostra que es fa abans del Nadal amb el pollastre pota blava com a protagonista, canviarà enguany d’emplaçament i es farà a la granja de la Ricarda. És la principal novetat d’un esdeveniment que, els últims anys, s’ha celebrat al recinte de Cal Gana i que oferirà, d’aquesta manera, un contacte més proper amb els camps del parc agrari. La Ricarda és una antiga granja lletera que pertany a Aena, l’ens gestor dels aeroports de l’Estat. Aena és propietària de la Ricarda perquè la granja va quedar dins del recinte aeroportuari arran de l’ampliació de l’aeroport. A finals del 2007, es va començar la reconstrucció de la granja al barri de la Barceloneta, ja que es va retirar del seu emplaçament original.

Aquesta primavera, han començat les obres d’urbanització de l’espai exterior, d’uns 18.000 metres quadrats, i s’ha posat l’edifici a punt. S’ha habilitat una gran franja de terreny a l’exterior com a espai públic, amb un paviment que combinarà el formigó amb la gespa i el sauló. A la zona sud, s’habilitarà un aparcament arbrat, i un pas de vianants facilitarà l’accés des del nucli urbà.

La fira avícola és una de les mostres comercials més multitudinàries del Baix Llobregat i, des de fa anys, inclou un apartat gastronòmic al voltant dels productes autòctons, com ara la carxofa i el pollastre pota blava. Es tracta de la Fira Tapa, una mostra dins la fira, i el Quinto Tapa, una ruta per diversos establiments. Tots dos els organitza l’Associació Gastronomia i Turisme (AGT) i el Quinto Tapa no es limita només al Prat, ja que se celebra a més municipis. Aquesta ruta per diversos locals, en què els restauradors ofereixen durant uns dies una beguda i una tapa per un preu que oscil·la entre els 2,5 i els 3,5 euros, sumarà enguany per primer cop Sant Vicenç dels Horts, que s’afegeix, així, a Cornellà, Sant Just, l’Hospitalet i el Prat. L’AGT està negociant la convocatòria d’un Quinto Tapa entorn del calçot a Gavà, un producte que cada cop es conrea més en aquesta població. “Allà on els restauradors fan un moviment de recuperació del producte de proximitat, nosaltres ens hi sumem”, explica Mariano Martínez, responsable de comunicació de l’AGT. L’associació està treballant també per reactivar el mercat de pagès que, durant un any i mig, es va fer setmanalment a l’Hospitalet.

Una altra novetat de la temporada que ha encetat l’AGT és la Festa de les Olletes, que se celebrarà al desembre a Sant Just Desvern, amb la sopa elaborada amb productes de proximitat com a plat principal. La temporada ha arrencat, aquest cap de setmana, amb les Tapes del Món de l’Hospitalet i inclourà prop d’una quinzena de convocatòries fins al mes de juliol.

LA XIFRA

2,5
euros
és el preu a partir de què es pot prendre una beguda i una tapa als Quinto Tapa que munta l’AGT.

LA FRASE

Ens sumem allà on els restauradors fan un moviment per recuperar el producte de proximitat
Mariano Martínez
Responsable de comunicació de l’AGT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida