Societat

municipal

urbanisme

Argentona tria recuperar i millorar un tram de la riera

És la proposta més votada per decidir la destinació de 500.000 euros per al 2018

L’accessibilitat a la via pública i un nou local per a l’esplai, altres propostes guanyadores

La millora del marge esquerre de la riera d’Argentona ha estat la proposta més votada pels argentonins a l’hora de decidir la destinació de mig milió d’euros de cara al 2018. Segons va explicar el regidor de Participació, Guillem Saleta (CUP), aquesta proposta es traduirà en la neteja i adequació d’aquest tram de la riera que baixa fins a Mataró, on també està previst instal·lar-hi bancs. “Es tracta de fer aquest indret més amigable”, va recalcar Saleta, que va recordar que aquest sender és molt utilitzat tant pels ciclistes com pels vianants que hi volen passejar.

Una part del tram que es millorarà formava part, fa anys, del trajecte que feia el tramvia que connectava Mataró amb Argentona i els rails del qual encara són ben visibles en alguns punts del camí que ara s’arreglarà. Saleta va explicar que la intenció és que aquests treballs puguin començar a principi de l’any que ve i que serà durant aquest 2017 quan es “concretarà el projecte d’intervenció”. Des del consistori s’ha calculat que la materialització d’aquesta proposta costarà uns 121.000 euros.

A banda d’aquesta, de cara a l’any que ve l’Ajuntament també té previst fer realitat les altres dues propostes més votades del procés participatiu. La segona que més punts va rebre va ser la millora de l’accessibilitat de la via pública. Tal com va comentar Saleta, aquesta proposta ja va guanyar en el procés de l’any passat i va assenyalar que les actuacions en aquest sentit aniran en consonància amb un estudi sobre aquest àmbit que la Diputació va elaborar i va entregar al consistori. El cost d’aquesta intervenció s’enfila fins als 260.000 euros, aproximadament. A banda, també s’executarà el tercer projecte més votat: dotar d’un local l’agrupament escolta Calabrot. El titular de Participació va avançar que ja s’ha començat la recerca d’un espai propi per a l’agrupació.

Aquest ha estat el segon any consecutiu que l’Ajuntament ha possibilitat als seus conciutadans triar la destinació de 500.000 euros. Pel que fa als projectes que es van votar per aquest any, com la remodelació de parcs infantils i la rehabilitació del pavelló antic, està previst poder iniciar les obres aquestes setmanes. També s’està treballant per completar un estudi per avaluar la cobertura o climatització de la piscina municipal, que va ser el projecte més votat en la primera edició.

LA XIFRA

121.000
euros
és el que costarà, aproximadament, la millora i adequació del marge esquerre de la riera d’Argentona.

El govern local entoma l’autocrítica

Enguany han participat en el procés per decidir en què invertir 500.000 euros a Argentona un total de 867 persones, cosa que representa un 8,5% del cens. Aquesta és una xifra molt similar a la de la primera edició, quan llavors hi van participar 872 persones (un 8,7% del cens). Aquest fet ha motivat un punt d’autocrítica del govern del municipi. Tal com assenyalava Saleta, les mesures preses per intentar augmentar la participació, com ara ampliar el temps de votació i fer-lo coincidir amb la festa major, no han donat el resultat esperat. “Els projectes d’execució de l’any passat han anat més lents del que esperàvem”, va reconèixer Saleta, que va admetre el fet que “molts veïns no van anar a votar perquè encara no havien vist resultats dels projectes de l’any anterior”. El titular de Participació no va amagar el fet que el govern estudiarà si cal una reformulació d’aquest procés participatiu. Saleta, però, va fer notar que “els barems de participació han estat molt semblants a d’altres llocs on es fan iniciatives com aquesta”. En la votació hi han pogut participar les persones empadronades majors de 16 anys i també aquells amb alguna propietat al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer