Societat

La coca de forner, estrella de la fira agroalimentària Orígens d’Olot

L’organització vol donar valor a aquest producte i incentivar la seva qualitat amb un concurs nacional

Carme Ruscalleda serà a l’Aula de Cuina

El primer concurs nacional de coques de forner és la principal novetat de la fira Orígens d’Olot, dedicada a l’agroalimentació i als productes de qualitat, que se celebra els pròxims dies 25 i 26 d’aquest mes de novembre al recinte de l’antiga estació. Ja hi ha una vintena d’inscrits i el jurat estarà format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gurmets i bocafins. L’organització d’Orígens pretén donar valor a l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat. Tots els participants hauran d’elaborar coca de forner a partir de massa de pa. En el cas de la coca dolça, pot ser gruixuda o prima, portarà sucre pel damunt i pot tenir un aroma anisat o no. També s’acceptaran variacions diverses –xocolata, espècies, licors, etc.–. En el cas de la coca salada, pot portar al damunt tota mena d’ingredients salats.

La popular i prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, amb 3 estrelles Michelin al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, 2 estrelles a Tòquio i 2 més al Moments de l’hotel Mandarin de Barcelona serà una de les grans protagonistes d’Orígens i un dels principals atractius de l’Aula de Cuina. Oferirà una ponència amb cuina en directe i presentarà alguns dels secrets de la seva nova temporada.

Per l’Aula també passaran professionals com ara Ada Parellada, del Semproniana de Barcelona; Jordi Juncà, de Ca l’Enric de Bianya, i, entre molts d’altres, Fina Puigdevall, de les Cols d’Olot.

L’horari d’Orígens és de les 10 del matí a les 9 del vespre –diumenge, però es tanca la fira a les 8 del vespre.

LES XIFRES

5
euros
és el preu de l’entrada a la fira Orígens, que inclou 5 tiquets de tast. El preu de l’Aula de Tast és d’1 euro.
65
estands
i 90 productors són els que participen a la fira, amb un important creixement dels productes ecològics

Molt per tastar i molt per descobrir

Xocolates de garrofa i cacau i ratafia (Garrofina i Ratafia Trabucaire, Tastem la Vall de Bianya, Vins ecològics del Celler d’Adons, Mas Vida i Suriol, pans ecològics, pizzes i coques de recapte de l’Espurna, La Fogaina i Artipà, cerveses artesanes, etc. són alguns dels productes que es podran provar a l’Aula Tast. Hi tindran un lloc destacat els productes d’Idiazabal. I l’Aula Nens oferirà tallers de xocolata, dolços, embotits, coques o postres. El preu és de 2 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA