Societat

Santa Coloma de Queralt és terra de safrà

La tercera edició de la festa es manté, però amb canvis en la programació de demà a la tarda a causa dels esdeveniments que han tingut lloc aquests últims dies al país

La festa Som Terra de Safrà arrencarà avui a la tarda a Santa Coloma de Queralt amb normalitat, però s’allargarà un dia més, fins diumenge al matí, a causa dels canvis que s’han fet en el programa previst inicialment. La convocatòria de la diada nacional per la llibertat, la manifestació de demà a la tarda a Barcelona, coincidia amb un bon gruix d’activitats de la festa. Ara, dissabte al matí es mantenen tots els actes i s’hi afegeix una demostració de cuina de Mariona Quadrada, mentre que les propostes de la tarda es traslladen a diumenge al matí, amb alguns actes que s’han hagut de suspendre definitivament, com el taller de cuina infantil, la teatralització del lliurament del delme i el correfoc Safroc.

En un llibre

La festa Som Terra de Safrà manté l’objectiu que la va impulsar ara fa tres anys: recuperar, divulgar i promocionar el llegat històric i etnogràfic del safrà a Santa Coloma, una relació que es va iniciar en època medieval i que en els darrers anys s’ha reprès amb força. Emmarcat en aquesta voluntat divulgadora, avui a les vuit del vespre, al castell, es presentarà el llibre El safrà. Secrets d’una espècia valuosa, que ha publicat la Fundació Queralt. El volum dona a conèixer aquesta espècia des d’un punt de vista local relacionant-la amb diferents àmbits, com ara la gastronomia, la medicina, la història o la cultura colomina. Abans de la presentació es proposa una visita i degustació a cal Pastoro, on s’elaboren productes de forma ecològica i sostenible i on es podran aprendre alguns dels usos del safrà. De fet, una altra novetat del programa és que el mercat amplia el ventall de productes artesans gastronòmics que seran de Santa Coloma però també de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. Cal dir que els productors, comerciants i restauradors colomins participaran en la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Durant el matí es podrà participar en la recollida de flors de safrà i una visita guiada al call; obrirà l’antiga botiga de cal Jaume Punto, es faran xerrades, tallers i teatre infantil, però destaquen sobretot les dues sessions de cuina en directe amb els cuiners Pep Nogué i Mariona Quadrada. Després de cada demostració s’oferirà un tast del plat acompanyat de cervesa local i vins de la DO Conca de Barberà. Diumenge al matí, més demostracions de cuina, amb Bet Florensa, Anna Pascual i Josep Lahuerta i Elisabet Pollina, i es lliuraran els premis del primer Concurs de licor de safrà i de ratafia.

La festa

Del 10 al 12 de novembre, al casc antic

somterradesafra.cat

stacqueralt.altanet.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell
Medi Ambient

Arxivada la causa per emissions contaminants de la incineradora del Besòs

Sant Adrià de Besòs
sequera

El Govern aixeca l’emergència a Ter-Llobregat gràcies a les pluges

barcelona
LLORET DE MAR

Les famílies d’Interampa denuncien la saturació de les aules

LLORET DE MAR