Societat

Xavier Sagristà i Toni Gerez donen l’estrella a Peralada

Un any i cinc mesos després d’obrir el Castell de Peralada Restaurant, el xef i el cap de sala que van tenir una estrella Michelin durant divuit anys al Mas Pau, tornen a la llista dels millors

Si les diferències econòmiques pel lloguer no els haguessin portat, l’octubre del 2014, a deixar el Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós, ben segur que el xef Xavier Sagristà i el seu inseparable Toni Gerez, cap de sala i sommelier, encara gaudirien d’aquella estrella Michelin que van obtenir el 1996, encara no dos anys després d’obrir aquell projecte gastronòmic en una masia del segle XVI. Quan van tancar ja van anunciar un nou projecte i sota el paraigua del Castell de Peralada van resistir a l’hotel Peralada Wine Spa, a l’espera d’engegar el projecte que ahir va ser recompensat amb una nova estrella Michelin, la dinovena per a restaurants de la demarcació. Va ser l’única novetat de la gala Michelin a les Canàries, tot i que les travesses en donaven una segona, ben merescuda, a Ca l’Enric de la Vall de Bianya i apuntaven a restaurants com el Divinum o Es Portal. Les comarques gironines sumen una més a les divuit estrelles que ja tenien: les tres d’El Celler de Can Roca, les dues pel Miramar de Paco Pérez i Les Cols de Fina Puigdevall i l’estrella pel Bo.tic, Ca l’Enric, Ca l’Arpa, Casamar, Els Brancs, Els Tinars, Emporium, La Cuina de Can Simon, Les Magnòlies, Massana i la Fonda Xesc.

Encara que des de l’obertura sempre van ser prudents, els qui van ser caps de cuina i caps de sala durant els anys vuitanta i noranta del mític El Bulli, tenien el propòsit de recuperar la “seva” estrella, la que es van treballar al Mas Pau i a la que van renunciar quan van tancar el seu negoci, el que havien obert amb Juli Soler i Ferran Adrià, que després els van deixar volar sols. Al Castell de Peralada, un espai modern en un castell del segle XIV, redecorat per l’equip de Sandra Tarruella, han ofert una cuina d’altíssim nivell per la qual tothom apostava com a nova estrella. Imaginació, producte de qualitat i de proximitat per Xavier Sagristà i una atenció al màxim, sense que es noti, d’un Toni Gerez que ha recuperat el seu mític carro de postres de fama mundial. (Més informació a la plana 34).

Disfrutar, l’esperit de cala Montjoi

Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, quinze anys a la màquina de creació que va ser El Bulli de cala Montjoi, van obrir el 2009 Compartir a Cadaqués, un restaurant que mereix estrella però que no està pensat per tenir-la. Sí que hi pensaven quan van obrir Disfrutar el 2015 davant del mercat del Ninot de Barcelona. L’estrella va arribar immediatament, i aquest any aquests cuiners que es van fer a Roses, han aconseguit la seva segona estrella per aquest restaurant que recorda El Bulli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR
infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona

Avança 2,6 milions per fer el projecte i l’edifici de l’escola Mar Nova

premià de mar
societat

Allau d’usuaris al metro per les incidències a Rodalies

BARCELONA
GIRONA

La línia R11 entre Barcelona i Portbou recupera la normalitat

GIRONA