Societat

Cent mil evacuats per l’erupció del volcà Agung

El tancament de l’aeroport de Bali afecta uns 59.000 passatgers

Les autoritats indonèsies van elevar l’alerta al màxim ahir, van ordenar evacuar unes cent mil persones i van tancar l’aeroport de Bali, fet que va afectar uns 59.000 passatgers, després de l’erupció del volcà Agung, a la turística illa de Bali. El director d’informació de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres a Indonèsia, Sutopo Purwo Nugroho, va dir que el nombre d’evacuats passaria dels 25.000 de diumenge a 100.000 després de l’erupció magmàtica, la primera des del 1963. “L’erupció i els tremolors han succeït de manera continuada. A més, la lava continua emplenant el cràter i, quan estigui ple, començarà a lliscar cap avall. Hi ha possibilitats d’una erupció més gran”, va dir Nugroho en una roda de premsa.

El Centre de Vulcanologia i Mitigació de Perills Geològics va elevar ahir al màxim el nivell d’alerta d’erupció i va ampliar la zona de seguretat a un radi de fins a deu quilòmetres al voltant del cràter.

Per la seva banda, l’operador aeri de l’aeroport internacional Ngurah Rai, PT Angkasa Pura, va estimar que l’aeròdrom estaria tancat unes 24 hores, amb revisions cada sis hores. El tancament va afectar 445 vols i uns 59.000 passatgers.

La secretaria corporativa d’Angkasa Pura va apuntar en un comunicat que, dels vols afectats, 249 eren nacionals i 196, internacionals, i va anunciar que s’havien habilitat set aeroports alternatius en cas d’urgències.

Tot i que l’Agung és a l’est de Bali i lluny de la majoria d’atraccions turístiques, les autoritats han recomanat a la població l’ús de màscares després de les successives erupcions de cendra dels últims dies. El volcà va expulsar ahir una columna de cendra que va arribar a una altura d’entre 2.000 i 3.400 metres. Un núvol amb les emanacions del volcà es movia ahir en direcció al mar i l’illa de Lombok.

El 1963 les explosions de magma van durar quasi un any i van causar la mort de més de 1.100 persones. Segons les anàlisis dels últims paràmetres del volcà, no es creu que l’activitat de l’Agung arribi a la força que va mostrar el 1963.

Bali és la principal destinació turística d’Indonèsia, amb una afluència anual que voreja els 5,4 milions de visitants estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona