Torrent, Gandia i Oriola seran municipis de gran població

Abans de finalitzar l'any el Consell tindrà llesta la declaració dels tres municipis que han presentat la sol·licitud

Durant aquesta setmana que ara comença s'aprovarà l'avantprojecte perque Gandia i Oriola se sumen a la sol·licitud de la localitat de Torrent per ser considerades ciutats de gran població.

La Llei 57/2003 de 16 de desembre preveu al seu article 10è el règim d'organització aplicable als municipis de gran població, amb una sèrie de novetats i avantatges, més enllà de les purament retòriques o simbòliques.

Una vegada declarades com a ciutats de gran població l'alcalde o alcaldessa pot designar i cessar lliurement els membres de la Junta de Govern, sense haver de donar compte al Plenari. Un terç de l'esmentada Junta pot estar formada per persones que no siguen regidors o regidores. El Plenari esdevé un òrgan de debat, molt més parlamentari, i de control del govern municipal.

Aquesta declaració de ciutat de gran població potencia la participació ciutadana mitjançant les juntes de districte i preveu la creació del Consell Social que atendrà temes en matèria de desenvolupament local.

A més, poden disposar aquestes ciutats de la figura del síndic del ciutadà, comissió de suggeriments i reclamacions, modernització de l'estructura orgànica i creació d'un òrgan per a la resolució de les reclamacions econòmiques i administratives, al mateix temps que obtenen majores competències en matèria de seguretat ciutadana, trànsit i esports.

EXPEDIENTS DE SOL·LICITUD Torrent L'expedient es presenta davant la Generalitat el 8 d'abril de 2009. Analitzada la documentació, es considera ajustada a la normativa vigent i actualment està en procés de tramitació. Gandia La sol·licitud es presenta el 21 de maig de 2009. Analitzada la documentació, es considera ajustada a la normativa vigent i s'inicia la tramitació. Oriola La sol·licitud es presenta el 15 de desembre de 2009. Actualment, la Direcció de Cohesió Territorial es troba revisant que el municipi estiga dins els supòsits previstos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona