Societat

La Grossa somriu a Ponent amb dos milions d’euros

El primer premi de Sant Jordi es va vendre al Palau d’Anglesola i a Balaguer

La loteria es consolida tot i repartir una mica menys de diners que el 2017

Economia estudia celebrar un tercer sorteig l’any vinent

La Grossa, aquesta senyora que reparteix diners de moment dues vegades a l’any, ja comença a ser familiar i, des d’ahir, encara ho serà més a les comarques de Ponent, on es va vendre el primer premi del sorteig de Sant Jordi, que hi va deixar poc més de dos milions d’euros, repartits entre les poblacions del Palau d’Anglesola, al Pla d’Urgell, i Balaguer, la capital de la Noguera.

Els treballadors i els clients de l’establiment S’Abril del Palau van viure ahir una hora de dinar especial, com mai l’havien tingut des que fa dos anys i mig van obrir les portes. Es tracta d’un espai singular del municipi –mig botiga d’alimentació, mig fleca, mig quiosc i també mig restaurant–, que va vendre dinou bitllets del número 46023, premiat amb 100.000 euros cadascun.

La sort va quedar repartida entre els clients del local, com tres dones que tenen costum d’anar-hi a esmorzar i que, com va explicar una d’elles a les càmeres de TV3, van comprar tres bitllets acabats en tres. “Perquè nosaltres som tres”, aclaria. La notícia va arribar a S’Abril a quarts de dues de la tarda, amb el local ple de clients entaulats. “Estem molt contents, però ara estem amb els dinars”, explicava la Sònia, una de les propietàries, des de l’altra banda del fil telefònic. “No, jo no n’he comprat cap, de número del primer premi”, va assegurar.

Els altres tres números del primer premi de la Grossa els va vendre un estanc de la capital de la Noguera. D’aquesta manera, 22 dels 23 bitllets que es van posar a la venda del número 46023 es van despatxar en dues poblacions lleidatanes. Es van repartir un total de 2,1 milions d’euros.

La propietària de l’establiment del Palau d’Anglesola no havia comprat loteria, i tampoc portava cap bitllet premiat la María Carmen, la mestressa de l’estanc del carrer Vallespir de Granollers on se’n van vendre cinc del número 6141, premiat amb el segon premi del sorteig. “Jo sempre agafo loteria per repartir entre les meves filles, però en aquesta ocasió no vaig triar el número adequat”, es lamentava ahir la propietària de la botiga, que tot i això assegurava que està “igual de contenta”. Quant a la identitat dels afortunats que ahir es van embutxacar 32.500 euros per cada bitllet, la María Carmen no en va poder donar detalls. “Ho he venut tot a clients que han vingut a l’estanc, però no sé qui són. És probable que sigui gent de la comarca, de fora de Granollers, perquè nosaltres estem a l’entrada, al barri de Can Bassa, i molta gent aprofita aquesta ubicació per venir a comprar a casa nostra sense necessitat d’entrar a la ciutat”, va explicar.

En el cas d’aquest segon premi, la gran afortunada ha estat la Generalitat, ja que, pel fet que se n’hagin venut només cinc bitllets, el premi que correspon als divuit restants, amb un total de 585.000 euros, s’ingressarà als comptes de l’administració catalana i els diners seran destinats a finalitats socials, com passa amb tots els guanys de la loteria.

En canvi, pel que fa a la resta de premis importants –el tercer, que va correspondre al 46958; el quart, al 58219, i el cinquè, al 61488–, es van vendre gairebé la totalitat dels bitllets que es van posar a la venda (23 en cada cas). En el cas del cinquè i el quart, que es van vendre a Lleida, Torredembarra, Olot i Barcelona, es van adquirir, en part, a través d’internet, mentre que els 20 bitllets del tercer premi es van vendre tots a Granollers.

En el conjunt del sorteig, es van repartir 4,5 milions en premis, 2,7 dels quals van correspondre als cinc principals i la resta, als premis petits. La quantitat total suposa un lleu retrocés en relació amb el mateix sorteig de l’any anterior, quan es van repartir 5 milions en premis. Aquest any també s’havia posat a la venda menys loteria, per un valor de 9,2 milions, en contraposició amb els 12 milions de l’any anterior.

El secretari d’Hisenda, Albert Castellanos, va fer una valoració molt positiva de la Grossa, va parlar de sorteig “consolidat” i va anunciar que el Departament d’Economia ja treballa per afegir un tercer sorteig per Sant Joan o per la Diada de l’any vinent. El d’ahir es va fer des de l’Auditori de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT