Societat

La Diada de la Puntaire estrena aplec geganter

La confecció d’una gran catifa floral amb motius puntaires i, sobretot, el primer aplec de gegantes puntaires de Catalunya, seran els actes més vistosos

La Vila de l’Arboç acull aquest cap de setmana la XXXI Diada de la Puntaire de Catalunya, la cita puntaire més important del país. L’esdeveniment, de caire itinerant i promogut per l’Associació Catalana de Puntaires, coincideix enguany amb el 30è aniversari de l’associació.

Durant tres jornades, l’Arboç acollirà diversos actes relacionats amb la punta al coixí. Avui divendres, a partir de les 7 de la tarda l’antropòloga Maria Carme Rafecas pronunciarà la conferència Les puntes de coixí al Penedès. Parlarà sobre com s’ha practicat tradicionalment aquesta tradició a les llars, i antigament també als carrers, de la comarca. A continuació, hi haurà un col·loqui amb diferents personalitats del món puntaire i el patrimoni penedesenc. Demà dissabte, a partir de les 6 de la tarda, l’Auditori Municipal acollirà la presentació del llibre La Punta de l’Arboç, a càrrec de la seva autora, Mercè Ribas.

Però el punt àlgid de la XXXI Diada de la Puntaire serà diumenge, amb la gran trobada de més de 1.500 puntaires i amb un matí ple d’actes especialment concebuts per al públic familiar. La confecció d’una gran catifa floral amb motius puntaires i, sobretot, el primer aplec de gegantes puntaires de Catalunya, seran els actes més vistosos. Actualment només hi ha set gegantes que representen l’ofici de puntaire: dues a Arenys de Munt i la resta a Cervelló, Riba-roja d’Ebre, Sant Vicenç de Montalt, l’Arboç i també a Hondarribia (País Basc). A l’aplec de diumenge se’n podran conèixer sis, ja que la geganta basca Kaxiana finalment no hi serà. Les gegantes puntaires hi assistiran en solitari, sense les seves respectives parelles. Així, per un dia, elles seran les protagonistes absolutes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA