Societat

La jutge ordena dos informes d’ADN i toxicologia del sospitós del crim de Vilanova i la Geltrú

L’únic detingut per la mort d’una nena de 13 anys declara aquest dijous a la tarda davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital del Garraf

La magistrada aixeca el secret de sumari

El detingut i principal sospitós de l’assassinat d’una nena de 13 anys dilluns a Vilanova i la Geltrú declara aquest dijous a la tarda al Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital del Garraf. La jutge que investiga el cas aixecat aquest matí el secret de sumari i ha sol·licitat dos informes d’ADN i toxicologia del presumpte autor del crim.

L’arrestat s’ha sotmès a les tres extraccions abans d’entrar a declarar. Si bé els Mossos d’Esquadra l’han traslladat de la comissaria fins els jutjats de Vilanova cap a les deu del matí, el detingut no ha comparegut davant la magistrada fins les quatre de la tarda. Durant tot el matí, la jutge ha requerit noves dades policials i forenses, i seguidament ha aixecat el secret de sumari, fet que ha endarrerit l’inici de la declaració fins que les parts han pogut consultar tota la documentació.

En el moment de començar la declaració de l’acusat, a les quatre de la tarda, les diferents parts (inclosa la fiscalia) han sol·licitat a la magistrada que el forense explorés l’acusat per tal de valorar si estava en condicions de declarar. La magistrada ha acordat aquesta exploració i ha quedat a l’espera de rebre l’informe forense abans de resoldre sobre la realització de la declaració.

La declaració de l’acusat s’ha reprès cap a les set de la tarda, una vegada s’ha determinat que l’acusat estava en condicions de declarar. Cap a les nou de la nit s’ha fet una nova pausa d’uns vint minuts.

Anàlisi d’orina, saliva i cabell

Segons han explicat a l’ACN fonts judicials, el metge forense ha extret al sospitós mostres d’orina, saliva i cabell a petició de la Fiscalia i de la defensa, amb l’objectiu de determinar si és consumidor habitual de drogues, tal com ha assegurat avui el seu advocat. Les proves també busquen determinar si el cos de la menor tenia restes biològiques del detingut. El sumari conegut avui revela que la nena només duia samarreta i calcetes en el moment que els tiets van descobrir el cadàver.

Les fonts han assegurat que el sumari encara no inclou informació sobre el contingut del telèfon mòbil i de l’ordinador del detingut, que la policia va requisar del seu domicili. L’anàlisi d’aquests dispositius és en mans dels Mossos d’Esquadra, per tal de constatar si inclouen alguna informació rellevant de cara a la investigació.

D’altra banda, aquest dijous la família de la víctima s’ha personat com a acusació particular en el procés judicial. L’Ajuntament de Vilanova estudia si es persona com a acusació popular, en una decisió que resta pendent de la voluntat dels familiars de la menor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES