Societat

Una organització criminal dominicana molt violenta controlava els narcopisos del Raval

Quatre dels detinguts, d’entre 20 i 45 anys, formaven part de l’estructura directiva

Els Mossos d’Esquadra han donat per desmantellada una organització criminal d’origen dominicà molt violenta que controlava els narcopisos després del macrodispositiu del 29 d’octubre. La investigació fins ara suma 58 detinguts, el 85% dels quals tenen antecedents per tràfic de drogues o robatoris amb violència, entre els quals hi ha els quatre líders de la banda, d’entre 20 i 45 anys.

El cap de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Antoni Rodríguez, ha explicat que el macrodispositiu ha estat fruit de dos anys de treball i 46 investigacions, des que a finals de 2016 es van produir sis homicidis entre bandes d’origen llatinoamericà. L’operatiu de dilluns passat ha permès, segons els Mossos, desmantellar la xarxa de narcopisos més gran que hi ha hagut mai a Catalunya.

La investigació s’emmarca en la batalla policial contra l’activitat de pisos destinats a la venda i al consum de drogues al Raval amb una percepció d’inseguretat dels seus veïns. En els darrers dos anys des dels mossos i la Guàrdia Urbana s’han dut a terme diverses actuacions relacionades amb narcopisos i s’ha constatat que es tractava d’un fenomen creixent cada cop amb més conseqüències, tant per als consumidors com per als veïns del barri.

El grup gestionava dos línies de negoci il·lícit dins del tràfic de drogues: d’una banda, des dels punts de venda i, de l’altra, des dels narcopisos. En el primer cas es tractava de la venda estricta destinada a un consum que podia tenir lloc en un altre indret mentre que, pel que fa als narcopisos, aquest consum es produïa sempre al seu interior. Per això els traficants ho disposaven tot per facilitar la ingesta o l’administració de la droga. D’aquesta manera els consumidors tenien accés a estris com xeringues, gomes elàstiques o culleres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens