Societat

Open Arms s’alia amb Mediterranea i Sea Watch per fer salvaments a la Mediterrània

L’objectiu és “operar com una sola flota humanitària”

Demanen la implicació de ciutats, organitzacions i ciutadans “en contra de les polítiques injustes i inhumanes d’Europa”

Open Arms, Mediterranea i Sea-Watch han presentat aquest divendres una aliança humanitària per seguir salvant vides al Mediterrani central i conscienciar la ciutadania per crear una “Europa solidària”. La flota dels tres vaixells, que ja estan en aigües internacionals, juntament amb l’avió de reconeixement Moonbird, han iniciat una operació conjunta de recerca i rescat al Mediterrani central i també documentaran violacions de drets.

En un manifest conjunt les tres entitats lamenten una “estratègia governamental i judicial destinada a convertir la solidaritat mostrada a les persones en perill en un delicte punible” i per això reclamen el suport de ciutats, organitzacions i ciutadans per treballar “en contra de les polítiques injustes i inhumanes d’Europa”.

El director d’Open Arms, Oscar Camps, preveu que d’ara endavant seguiran tenint “moltes dificultats” i per això ha demanat suports, ja que “si la ciutadania, les organitzacions i les ciutats estan darrere serà molt més difícil” retenir els vaixells humanitaris.

“Realment els que estan traficant amb els fluxos migratoris són els governs que estan finançant i pagant a tercers països perquè frenin o traslladin aquests fluxos migratoris”, ha explicat Camps, que considera que això que és el que està passant a la frontera del sud d’Espanya perquè “posar diners per frenar un flux migratori està molt més a prop del tràfic de persones que rescatar-los del mar”.

En un moment de la presentació Camps ha dit que amb poques hores al mar ja havien localitzat un pesquer espanyol que acabava de rescatar 12 persones. Ha criticat l’absència de notícies sobre què passa al Mediterrani quan no hi ha els vaixells de rescat. “La nostra presència ja protegeix, ja fa que s’actuï i es denunciï”, ha dit.

A més de Camps també han participat en la presentació, que ha estat al Museu Marítim de Barcelona, Giorgia Linardi de Sea Watch i Erasmo Palazzoto de Mediterranea.

En el manifest les entitats lamenten que el Mediterrani s’ha convertit en “la frontera més perillosa del món, amb més de 17.000 morts en els últims cinc anys” i exposen que “les seves polítiques migratòries fallides estan sacsejant els principis europeus fins al seu nucli”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES