Societat

Barcelona i sis municipis més s’alien per contractar serveis per via electrònica

Han desenvolupat una plataforma per abocar les ofertes que faci cadascun dels set ajuntaments participants

Per ara descarten fer compres conjuntes

Els ajuntaments de Barcelona, Gavà, Girona, Granollers, Mataró, Premià de Mar i Terrassa han segellat una aliança inèdita per crear una plataforma electrònica per gestionar les seves compres, i alhora, adjudicar serveis o contractes públics. La posada en marxa d’aquest sistema, que es preveu que ja sigui operatiu en un parell de mesos, ha tingut un cost d’uns tres milions d’euros.

D’entrada, la nova plataforma no servirà perquè aquests set consistoris facin operacions conjuntes per adquirir, per exemple, des de material d’oficina a vehicles. L’objectiu immediat, més aviat, és centralitzar en un únic operatiu en format telemàtic les ofertes que faci cadascú per simplificar tràmits administratius, reduir burocràcia o incrementar la transparència. La iniciativa també permetrà exigir a les empreses licitadores de cadascun d’aquests municipis que compleixin uns criteris de responsabilitat mínims en matèria social, ambiental i d’innovació, en la línia del que ja fa l’Ajuntament de Barcelona, i que, per tant, l’oferta econòmica jugui un paper més subsidiari a l’hora de resoldre l’adjudicació.

Durant la firma, ahir, del contracte, el primer tinent d’alcalde de la corporació barcelonina, Gerardo Pisarello, va voler destacar el rol paper exercit de “capital que treballa amb Catalunya”. Per la seva banda la majoria de presents a l’acte –els alcaldes de Granollers (Josep Mayoral), Mataró (David Bote), Terrassa (Alfredo Vega), Premià de Mar (Miguel Ángel Méndez), així com el regidor de Girona (Narcís Sastre) i el tinent d’alcalde de l’àmbit de Nova Governança i Economia de l’Ajuntament de Gavà (Jordi Tort)– van agrair que el consistori capitanejat per Ada Colau hagi volgut compartir una experiència que ell perfectament hagués pogut capitanejar en solitari donat el volum de contractació que mou un consistori com el de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós