SANT HILARI SACALM (Selva)

Via Crucis Vivent

Camí del Calvari

El Via Crucis Vivent uneix tradició, cultura i espectacle

Sant Hilari Sacalm es tornarà a omplir de visitants aquest divendres per assistir al Via Crucis Vivent, una manifestació de religiositat popular amb 300 anys d'història que s'ha consolidat com un dels actes més importants que es viuen en aquesta població selvatana al llarg de l'any. No en va hi participen uns 300 figurants, entre els quals destaca un grup d'armats, format per unes 80 persones, que amb els seus vestits lluents omplen de color i vistositat la representació. Els armats –manaies a les comarques gironines– marquen el pas dels passos o misteris durant tota la processó.

El Via Crucis, declarat per la Generalitat Festa Tradicional d'Interès Nacional, comença a les 9 del vespre i té una durada d'unes tres hores i mitja, durant les quals es representen 14 escenes. La primera és la de l'Hort de Getsemaní i la darrera, la del Calvari, la més espectacular i emotiva, que té lloc en un turó situat als afores del poble. La interpretació de Jesús i els soldats romans juntament amb la il·luminació, els efectes especials i l'acústica de la música creen un ambient captivador que ha donat renom al Via Crucis Vivent de Sant Hilari. Prèviament, el dijous sant s'escenifica el Sant Sopar a la plaça Verdaguer.

1 i 2 d'abril. Dijous Sant: Sant Sopar, a les 22.30 h a la plaça Verdaguer. Divendres Sant: Presentació dels Misteris, a les 19.00 h a la pl. de l'Església. Via Crucis Vivent, a les 21.00 h.

Música i vestuari d'inspiració «hollywoodiana»

L'acurada posada en escena del Via Crucis Vivent de Sant Hilari remet inevitablement a les grans superproduccions de cinema històric del Hollywood dels anys cinquanta, com Quo Vadis i Ben Hur. De fet, el vestuari actual dels personatges del Via Crucis és exactament el mateix que es va inaugurar al voltant de l'any 1957 i que es va elaborar inspirant-se en les dues pel·lícules esmentades. A més, la música de l'escena del Calvari, la més espectacular del Via Crucis, és també la de la pel·lícula Quo Vadis, la magnífica banda sonora de Miklos Rozsa. En canvi, la música que se sent a la processó està interpretada per una coral formada per cantaires dels grups del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA