Més de 30.000 persones inauguren a Alfarrasí i Vila-real les Trobades 2010

El conseller d'Educació no assisteix a la festa organitzada a Vila-real, el seu poble natal

El passat dissabte unes 12.000 persones van acudir a la Trobada de la Vall d'Albaida i unes 20.000 persones van abarrotar diumenge els carrers de Vila-real amb motiu de la Trobada d'Escoles en Valencià de la Plana Alta i la Plana Baixa. En total, més de 70 tallers de tot tipus organitzats pels centres d'ensenyament en valencià i per entitats castellonenques de tota índole. Una trobada que va arrancar amb la tradicional cercavila i que va concloure amb l'actuació del grup de teatre Vianants.

Escola Valenciana mantenia l'expectativa que el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, decidira a darrera hora assistir a la Trobada, atés que se celebrava en la seua localitat, però una volta més no va ser així. «Font de Mora ha faltat al respecte a les escoles del seu poble, que durant un any han estat treballant per organitzar la festa per la llengua que es van celebrar ahir», va dir el president d'Escola Valenciana. Gómez també va instar tots els centres en valencià a estar alerta. «El conseller continua amb la radicalització ideològica en contra de la nostra llengua, i sospitem que s'estan preparant tot un conjunt de mesures per entrebancar el creixement de l'ensenyament en valencià, l'únic que garanteix el bilingüisme i facilita la implantació de plurilingüisme».de plurilingüisme».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.