La mona aguanta la crisi

Els padrins es decanten per figures de xocolata i pastissos més petits, però no deixen de regalar-la als seus fillols durant la Setmana Santa, fins avui mateix, dilluns de Pasqua

Els pastissers han venut un nombre de mones semblant al de l'any passat. Per combatre la crisi econòmica, els padrins han optat per reduir la mida ja sigui del pastís o de la figura de xocolata, però no han deixat de regalar la mona als seus fillols. «És una tradició maca que s'ha de conservar», afirmaven alguns dels clients que ahir al matí recollien la mona per als seus fillols a Reus. Com cada any, les figures que més s'han regalat són les que criden l'atenció dels més petits de la casa.

D'aquesta manera, els pastissers col·loquen els protagonistes de les sèries i els dibuixos animats més populars, i les al·lusions al Barça i els seus jugadors, en els primers llocs de les figures més venudes enguany. En concret, les recreacions en xocolata de dibuixos com ara Pocoyó, Hello Kity i Bob Esponja han estat les estrelles d'aquesta Setmana Santa. D'altra banda, es continuen elaborant també les figures més tradicionals, com ara conills, gats, cotxes i avions, però més aviat destinades als «fillols no tan petits», segons explicaven alguns dels padrins que ahir al matí anaven a buscar la mona. La tradició marca menjar la mona avui, dilluns de Pasqua. Tot i això, ja fa dies que els forns de pa i les pastisseries exposen les figures i mones que poden atraure més l'atenció als aparadors. A Reus, pastisseries tradicionals com ara la Poy i Cal Padreny estaven plenes ahir al matí, amb gent a fora en algun moment. La majoria havien encarregat la mona, però n'hi havia que no. De fet, ahir al matí era difícil disposar d'una àmplia varietat de figures per triar, si no s'havia reservat la mona amb antelació, i encara més difícil poder-ne trobar alguna de les que han estat més populars enguany.

Un altre dels àmbits en què es pot triar és en el del pastís en si: des del clàssic de melmelada i confitura, fins a les variants de mantega; nata i trufa, i xocolata, passant pel tradicional pastís circular amb un ou al mig. Els pastissers asseguren, però, que la mona tradicional ha perdut pes, i actualment la majoria són de confitura o de nata.

A tot Catalunya les pastisseries artesanes esperen vendre unes 660.000 mones, unes 60.000 de les quals al Camp de Tarragona i l'Ebre. Tant els pastissers com els clients coincideixen a considerar que és una tradició que la gent vol mantenir, i que, ni que sigui de mida més reduïda, la mona es continua regalant. De fet, abans només es regalava fins a l'època en què el fillol feia la comunió, però actualment s'ha anat ampliant el límit d'edat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona
Medi ambient

La Paeria apostarà per aplicar la ZBE en un 10% del sòl urbà residencial en una fase inicial

Lleida
educació

El personal d’atenció educativa fa vaga per demanar la reclassificació professional

barcelona

Es comença el tractament contra els mosquits a 3.000 embornals

figueres

La Diputació destinarà 10 milions als consells comarcals fins el 2027

BARCELONA
societat

La URV estudia amb les colles com adaptar les diades castelleres al canvi climàtic

Tarragona