Enxampen deu menors que feien grafits en combois del TAV estacionats en túnels

Els nois, que també pintaven trens del Trambaix i de rodalies, han causat danys valorats en 55.000 euros

La investigació policial va començar a final de febrer, després que els Mossos d'Esquadra rebessin una desena de denúncies per pintades i danys en trens d'alta velocitat i en combois del Trambaix i de rodalies de Renfe. A través de la informació facilitada per Renfe i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la policia catalana va poder determinar que les pintades les havia fet un únic grup de grafiters i que el seu principal radi d'acció era l'estació de Renfe del Prat de Llobregat. Els vàndals actuaven sobretot en vagons del tren d'alta velocitat (TAV). I sempre de la mateixa manera. Entraven al recinte ferroviari, es colaven fins als túnels i accedien a les vies mortes on estaven estacionats alguns trens de llarg recorregut. Per arribar fins als combois, no dubtaven a creuar les vies de l'estació. Els grafiters tampoc no prenien cap mesura de seguretat per evitar l'efecte de succió que provoquen els trens –sobretot els d'alta velocitat– quan passen per l'interior d'un túnel, un fenomen que en diverses ocasions ha provocat la mort de persones.

La perillositat del modus operandi era un dels aspectes que més preocupaven els investigadors dels Mossos, que van demanar la col·laboració dels agents de seguretat ciutadana per tal d'enxampar com més aviat millor els grafiters. Els agents d'aquesta unitat van estar vigilant les zones de l'estació del Prat on es produïen les pintades i van identificar i denunciar totes les persones que havien pintat algun tren amb anterioritat o que es trobaven en una actitud sospitosa en zones properes als túnels i a les vies mortes. Les imatges obtingudes durant la investigació van permetre relacionar deu dels identificats –tots menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, i veïns de l'Hospitalet de Llobregat (5), Barcelona (2), Castelldefels, Vilanova i la Geltrú i el Prat de Llobregat– amb les pintades als trens d'alta velocitat.

Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van trobar indicis que relacionaven els deu nois amb altres actes vandàlics en combois ocorreguts a les cotxeres del Trambaix, a Sant Joan Despí, i en estacions de rodalies de Renfe de l'Hospitalet de Llobregat, Martorell, Barcelona i el Prat de Llobregat. En total, la policia catalana imputa als deu joves onze actes vandàlics contra el transport públic. Els danys, segons va assegurar ahir la mateixa policia, podrien arribar fins als 55.000 euros, tot i que no es descarta que el valor pugui ser encara més elevat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA