Societat

Carruatges, genets i cavalls volten pel centre de Peralada

La vila celebra diumenge la XXXIV Gran Cavallada, que espera la participació d’uns cent cinquanta cavalls

Peralada acull diumenge tot un clàssic de l’equitació: la 34a edició de la popular Gran Cavallada, que atreu diversos genets i grups de cavallistes de tot Catalunya, especialment de l’Alt Empordà i la demarcació de Girona. “Si el temps acompanya, i de moment tot indica que sí, diumenge, en la rua esperem la participació d’uns cent cinquanta cavalls i una desena de carruatges”, explica Carme Soler, de l’organització, que destaca aquesta cavallada “pel lloc privilegiat en què es desenvolupa, per l’àmplia programació que ofereix i per la col·laboració i implicació que té de tot el poble”: “Pensa que al llarg del recorregut hi ha fins a vuit punts en què entitats, flequers o particulars donen galetes i beure als participants”, remarca.

La programació comença a les deu del matí a l’entrada del poble. La desfilada pel centre històric s’enceta a dos quarts de dotze del migdia, i es poden veure genets de totes les edats, a cavall o en carruatges guarnits amb les millors gales –a l’acte també hi participen els representants del pubillatge local i la pubilla comarcal de l’Alt Empordà–. Una hora més tard es porta a terme una exhibició de doma lliure a càrrec dels mateixos participants. “Tots poden sortir i oferir una mica d’espectacle, que sol ser de nivell, amb genets de renom i guanyadors de reconeguts premis, com ara els de l’escola El Caballo y su Arte o els del Club d’Equitació POT CEP de Llers.”

La cavallada finalitza amb el dinar de germanor –sol reunir uns cent cinquanta comensals–, per al qual és necessari reservar tiquet, i el ball de cloenda, amenitzat per Jordi Rubau. També es reparteixen trofeus en diferents categories (www.visitperalada.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona