Societat

La revolució verda a Catalunya

La indústria cannabica potser una de les claus de futur a Catalunya. Al Canadà ja estàn gaudint dels avantatges econòmics de la legalització.

L’Uruguai i el Canadà han estat els primers països del món a legalitzar els consum recreatiu de cànnabis. En l’actualitat, diversos països tenen debats oberts al respecte mentre segueixen l’evolució de la situació als països on ja s’ha dut a terme la legalització. A tot això, cal sumar-hi els diferents estats nord-americans on també s’ha legalitzat, com Colorado.

El govern uruguaià de José Mujica va ser capdavanter en aquest aspecte. La legalització sembla ser una eina molt més útil que la policia per lluitar contra el narcotràfic. A l’Uruguai, unes empreses supervisades pel govern, son les encarregades de cultivar les plantes que produeixen la marihuana que es venuda a les farmàcies. Segons dades oficials, en l’últim any i mig el narcotràfic ha perdut 10 milions de dòlars a l’Uruguai.

La llei d’Uruguai també permet l’auto cultiu, una de les grans lluites dels consumidors de marihuana d’arreu del món. La llei permet que cada llar cultivi fins a 6 plantes de cànnabis i un màxim de 480 grams de forma anual. Aquesta sembla ser la manera més adequada perquè tothom pugui aprofitar-ne els beneficis mèdics i evitar-ne el mercat negre.

El Canadà va ser el segon país del món en aprovar la legalització del cànnabis recreatiu. A l’igual que l’Uruguai, els canadencs també s’han atrevit a fer aquest pas per intentar combatre el mercat negre i lluitar con el narcotràfic. L’Auto cultiu també està legalitzat, però encara hi ha províncies com el Quebec o Manitoba que no ho han aprovat.

Explosió verda econòmica

L’economia és un dels punts més importants quan es tracta de la legalització de la marihuana a qualsevol país. El sector del cànnabis representa una important font d’ingressos i creació de llocs de treball als països i estats dels Estat Units on s’ha legalitzat el seu consum recreatiu. Nevada, que va legalitzar el cànnabis recreatiu l’1 de juliol de 2017, n’és un exemple molt clar. El primer any va ingressar gairebé 20 milions de dòlars en impostos.

Al voltant d’aquesta planta sorgeixen multitud d’empreses que creen llocs de treball. Des de bancs de llavors de cànnabis , distribuïdors d’equipament per l’auto cultiu, empreses de nutrients o les ja conegudes Growshops, que son les botigues ones pot comprar tot lo necessari per l’autocultiu.

I Catalunya?

A Catalunya la indústria cannàbica es troba en ple desenvolupament i més arrelada al territori. Diverses de les empreses punteres a nivell europeu estan situades en territori català on aporten la creació de llocs de treball de qualitat. Barcelona s’està posicionat com la nova capital europea del cànnabis.

Un bon exemple n’és el reconegut banc de llavors Royal Queen Seeds que des de fa més de 5 anys està establerta a Catalunya des d’on distribueix les seves llavors a gran part d’Europa. Aquest banc és un dels més reconeguts arreu del món per la qualitat de les seves llavors i la constant innovació en les varietats de cànnabis del seu catàleg.

En ple centre de Barcelona Royal Queen Seeds ha obert tres botigues on és poden trobar les seves més de 70 varietats de llavors cànnabis, productes de CBD i d’altres productes relacionats amb el món del cànnabis.

Catalunya està molt ben posicionada per convertí-se en un referent en la indústria cannàbica. En els pròxims anys, els experts preveuen canvis en les legislacions gràcies al resultats que diversos estudis mèdics estan obtenint al voltant del cànnabis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR