Mirades sobre l'escola a Prada

Aquests divendres 7 i dissabte 8 de maig, Prada serà l'escenari de projeccions, debats i exposicions sobre l'escola i l'educació, a iniciativa dels col·lectius ALEC, CNT 66, Ciné Rencontres i el cinema Lido. Divendres al Lido es projectaran dos films: a dos quarts de 7 de la tarda, Adieu Barbiana de Bernard Kleindienst, dedicat a Lorenzo Milani, fundador el 1954 d'una escola diferent; a les nou del vespre, Votre enfant m'intéresse, de Jean Michel Carré, dedicat a l'escola Vitruve. Les dues projeccions seran seguides de debats.

Dissabte els actes es traslladaran a la sala Jean Cocteau, on a partir de dos quarts de quatre de la tarda es presentarà l'exposició de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona dedicada a Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l'Escola Moderna. A dos quarts de sis, es presentarà un muntatge audiovisual sobre la vida diària d'una classe amb pedagogia institucional, en presència de Richard Lopez, institutor al Gard. A continuació s'obrirà un debat amb la participació d'associacions convidades com ara l'ICEM, GFEN, CEMEA, Libre Pensée, FCPE, OCCE, Champ PI Pédagogie Institutionnelle. Després d'un sopar popular compartit, a les nou es projectarà el film de Patrick Le Ray, dedicat al liceu experimental de Saint Nazaire, que serà seguit d'un debat.

L'exposició en català dedicada a Francesc Ferrer es podrà veure a la Mediateca Pompeu Fabra de Prada del 10 al 22 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES