Societat

El TS nega la possibilitat de dipositar les restes de Franco a l’Almudena

El Suprem sosté que el govern espanyol no necessita llicència d’obres municipal per exhumar Franco

L’alt tribunal argumenta que el decret de l’executiu és constitucional i no vulnera els drets de la família del dictador

La secció quarta del Contenciós de l’Alt Tribunal ha notificat aquest dilluns la sentència, la decisió de la qual es va avançar la setmana passada, en la qual avala el projecte del Govern de Pedro Sánchez per a exhumar al dictador i portar les seves restes al cementiri madrileny del Marró-Mingorrubio. Segons el tribunal, les restes del dictador Francisco Franco no poden estar a l’Almudena per la seva “significació”.

Aquesta és la resolució que ha fet pública aquest dilluns la secció quarta del Contenciós de l’Alt Tribunal, la decisió de la qual es va avançar la setmana passada, en la qual avala el projecte del Govern de Pedro Sánchez per a exhumar al dictador i portar les seves restes al cementiri madrileny del Marró-Mingorrubio. Segons el parer de la Sala, no forma part “ni del dret a la llibertat religiosa ni del dret a la intimitat personal i familiar tenir sempre l’última paraula sobre el lloc de sepultura dels parents”.

El Suprem es recolza en les raons de seguretat i en la “significació” de Francisco Franco per a rebutjar que aquest sigui enterrat en la cripta de la catedral de l’Almudena com volien els seus néts, que, segons el tribunal, “no gaudeixen d’una facultat incondicionada” per a triar el lloc d’enterrament.

La Sala també admet un major risc de seguretat si se li enterra en la catedral de Madrid a l’hora de donar la seva resolució. Per tant, dóna suport a la tesi de l’Advocacia de l’Estat en semblar-li “clar que les conseqüències d’atemptats i, en general, d’actes violents serà sempre molt superior” en entorns urbans, i afegeix que “les incidències” que puguin produir-se en la zona monumental de la catedral, contigua al Palau Real, “seran més cridaneres” que les que ocorrin en altres llocs.

D’aquesta manera, el Suprem no aprecia ni “arbitrarietat ni desproporció en la decisió del Consell de Ministres” de rebutjar l’Almudena i considera “coherent” la tesi del Govern, els arguments del qual “justifiquen que es doni preferència als interessos públics” front “a les pretensions de la família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià