Societat

Un Càritas jove i reivindicatiu

Integrat i dirigit per joves, acull un equip d’una desena de voluntaris disposats a treballar per conscienciar la societat i canviar la realitat

L’Ainhoa, l’Avril i l’Ona són tres joves voluntàries Càritas de Malgrat de Mar, Girona i Torroella de Montgrí. Van conèixer el projecte Apadrinar un Avi en una xerrada de l’entitat als seus instituts. Són xerrades habituals en les quals s’explica en què consisteix el voluntariat d’acompanyament a la gent gran i s’intenta motivar els jovent perquè s’hi impliquin.

Totes tres van decidir conèixer la realitat de persones grans que viuen en soledat, compartint amb elles una tarda a la setmana i creant un vincle intergeneracional molt especial. Però aquest va ser només el primer pas. L’octubre passat, van tenir l’oportunitat de participar en una trobada de joves voluntaris de Càritas de tot Espanya a Madrid, per presentar el projecte Apadrinar un Avi. Allà van conèixer altres joves de tot l’Estat disposats a compartir les seves experiències com a voluntaris.

Tornant de Madrid, amb el suport de l’entitat, van engegar el primer equip de Càritas Jove, integrat i dirigit per joves, que avui acull un equip d’una desena de voluntaris disposats a treballar per conscienciar la societat i canviar la realitat. Els preocupa especialment la realitat dels joves migrants sense papers i sense referents o de les persones sense llar, però també volen realitzar accions de sensibilització i denúncia.

Fins ara, han col·laborat en l’organització del concert solidari Els 40POP a la sala La Mirona de Salt i també han posat en marxa un compte d’Instagram (@caritasjovegirona) i han participat a la Caminada Solidària amb els joves de Cal Manco de Caldes de Malavella. Però el plat fort és aquest cap de setmana, al casal Bisbe Cartañá de Girona, on celebren la primera trobada jove de Càritas amb nois i noies de tota la diòcesi gironina , amb la voluntat de crear un espai on compartir experiències i motivacions entorn del voluntariat social. També hi haurà tallers i xerrades que ells mateixos han organitzat. La trobada és oberta a tots els joves interessats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona