Societat

El trencament d’una canonada a l’Ampolla arrossega vehicles i afecta el subministrament d’aigua a diversos municipis

No hi ha cap persona ferida

El Consorci d’Aigües de Tarragona es farà càrrec de la reparació

El trencament d’una canonada gran d’aigua a l’Ampolla (Baix Ebre) aquesta matinada ha provocat una baixada sobtada d’aigua que ha provocat l’arrossegament de diversos vehicles estacionats, segons ha informat els Bombers de la Generalitat. Segons el cos, no hi ha hagut cap ferit. L’avís pel trencament de la canonada ha estat a tres quarts de tres de la matinada. El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) es farà càrrec de la reparació de la canonada. El trencament de la canonada està afectant el subministrament d’aigua per part del CAT en diversos municipis de la zona, tot i que en molts casos tenen altres fonts de subministrament. Un dels afectats que tenen més dependència per part del CAT és Sant Carles de la Ràpita.

El subministrament d’aigua per part del CAT està tallat a l’Ametlla del Mar, el Perelló, l’Ampolla, Deltebre, l’Aldea, Camarles, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar platja i el polígon industrial de Tortosa. Fonts del CAT, però, precisen a l’ACN que aquests municipis tenen altres fonts de subministrament d’aigua més enllà del Consorci, i que el municipi que n’és més dependent és Sant Carles de la Ràpita.

A més, el CAT ha informat que les seves reserves d’aigua permeten garantir el subministrament a altres municipis durant les properes 12 hores.

Segons ha explicat el CAT a través d’un comunicat, els danys s’han produït en la conducció principal de l’abastament i, tot i que no hi ha danys personals, sí que n’hi ha de materials “d’importància”. Seguint els procediments de seguretat i qualitat, s’ha tallat en subministrament “fins a nou avís” i s’ha activat el procediment de notificacions a les administracions públiques i consorciats, d’acord amb els protocols d’emergència.

El Consorci ha iniciat el procés d’avaluació per verificar la gravetat i la repercussió dels danys. Espera conèixer els resultats en un termini d’unes dues hores, un cop es pugui diagnosticar l’abast i la gravetat dels danys i la seva reparació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES