Societat

Hi haurà alberg per al camí de Sant Jaume a Vidreres i Riudellots

Un projecte del Consell Comarcal de la Selva difondrà camins històrics

Hi prenen part quinze ajuntaments i les dues grans obres seran per a l’allotjament de visitants

Un projecte del Consell Comarcal de la Selva difondrà i farà promoció turística de camins històrics de la comarca. Les dues grans obres seran per a l’allotjament de visitants que facin part del trajecte del camí de Sant Jaume. L’any que ve, hi haurà albergs a Riudellots de la Selva i a Vidreres. Els alcaldes dels dos municipis, Montserrat Roura i Jordi Camps, de JxCat, van signar el conveni amb el Consell l’any passat, en què es comprometien econòmicament amb el projecte.

En la iniciativa participen quinze ajuntaments, i el Consell ja té concedida una subvenció de 802.540,22 euros provinent del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) del període 2014-2020. El cost total és d’1,9 milions d’euros i 1,1 milions els posaran els consistoris participants, segons detallen fonts de l’ens supramunicipal. A banda de Vidreres i Riudellots, hi participen Anglès, Amer, Blanes, Caldes de Malavella, Fogars de la Selva, Hostalric, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Massanes, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sils i Tossa.

La xarxa inclou nombrosos trams del camí de Sant Jaume per diferents indrets com ara l’antiga Via Augusta i el camí de Marina de l’eix del Ter-Brugent. El propòsit és senyalitzar els camins de Sant Jaume i els elements patrimonials que s’hi relacionen, informa el Consell.

A Riudellots de la Selva es construirà un espai municipal destinat a un centre d’interpretació i d’acollida turística. L’Ajuntament hi destinarà 804.893,58 euros entre aquest any i el 2021, segons es detalla en el conveni subscrit amb el Consell i l’Ajuntament de Vidreres. L’acord a tres bandes inclou que l’obra i les actuacions de museïtzació seran cedides pel Consell als dos consistoris, cinc anys després que s’hagi acabat un altre projecte supramunicipal, el del Vescomtat de Cabrera.

Dues plantes a Vidreres

A Vidreres tenen decidit que el centre vinculat al camí de Sant Jaume serà a l’espai Can Torronet, al carrer Orient, al centre del municipi. “La primera i la segona planta de l’edifici serà per a l’alberg. Anirem per aquí”, assenyala l’alcalde vidrerenc, Jordi Camps. La inversió per què hi hagi un centre d’interpretació i allotjament a Vidreres és de 607.867,91 euros. L’ajut europeu és de 236.568,19 euros.

La previsió és que a la planta baixa hi hagi un espai per a les entitats, un despatx de cotreball i un per a l’oficina de turisme i un taulell. Can Torronet va ser, fins al mes passat, la seu de l’Espai Jove, que obrirà aquest mes en un altre equipament municipals. L’equip de govern ha decidit desplaçar l’Espai Jove a causa de les queixes dels veïns per les bretolades i les actituds incíviques d’alguns usuaris.

LA DATA

09.10.18
Va ser
el dia que l’Ajuntament de Riudellots va aprovar la compra d’una finca per dedicar-la al camí de Sant Jaume.

LA XIFRA

802.540
euros
és l’ajut rebut de fons europeus per al projecte del Consell Comarcal sobre els camins de Sant Jaume.

L’Ajuntament de Riudellots ha de canviar de plans

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva tindrà un espai d’acollida turística dels caminants que facin el camí de Sant Jaume. Fonts de l’equip de govern, de JxCat, han reconegut que han hagut de canviar de plans i buscar una ubicació alternativa.

Inicialment, l’equip de govern tenia la intenció de situar el nou centre d’interpretació i acollida al carrer Major o als carrers adjacents, com ara la Baixada de les Acàcies, entre d’altres. Va iniciar dos processos per comprar una finca al nucli antic. El primer va haver de ser descartat perquè la persona interessada a vendre tenia lligams familiars amb la batllessa, Montserrat Roura. El segon intent ha quedat desert.

A Riudellots la intenció de promoure el nucli antic –que al final no ha estat possible– ve d’un acord de ple del mes d’octubre del 2018, quan tots els onze regidors del ple van donar suport a la compra d’una finca per destinar-hi el centre d’interpretació. El setembre passat, ERC va demanar una consulta popular sobre la compra de l’edifici per fer-hi el centre turístic, però JxCat ho va rebutjar. En aquell ple, la batllessa va deixar oberta la possibilitat que entitats com ara l’Esplai puguin utilitzar el centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona