Societat

Els plens d’Esplugues i el Prat de Llobregat rebutgen la supressió dels jutjats de violència contra la dona

Defensen que la redistribució del sistema de justícia no pot anar en detriment de I’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista

El plens municipals del mes de gener d’Esplugues i el Prat de Llobregat celebrats aquest dimecres han rebutjat la proposta del TSJC de descentralitzar els jutjats de violència sobre la dona en un únic municipi per comarca o zona i eliminar els que ara existeixen en diverses localitats de tota Catalunya, entre ells els dels seus municipis, precisament els que han registrat les tres últimes víctimes per violència masclista a Catalunya.

Una decisió que en el cas d’Esplugues suposaria derivar tots els casos al jutjat de Sant Feliu de Llobregat i els del Prat, al de Gavà. De manera unànime, els grups municipals de tots dos municipis, en forma de declaració institucional a Esplugues i de moció conjunta al Prat, han lamentat que la redistribució del sistema de justícia no pot anar en detriment de l’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista.

La Llei orgànica 1/04 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere va habilitar jutjats de Violència de Gènere (VIDO) a cada jutjat, per tal de facilitar la proximitat en el procés de denúncia i guanyar en especialització i sensibilitat. La proposta del TJC doncs, aniria en el sentit contrari adduint l’escassa càrrega de treball d’alguns d’aquests jutjats.

A més d’Esplugues i el Prat altres municipis afectats per aquesta mesura serien Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona