Societat

Cornellà obre un ‘park&ride’ en un centre comercial

El nou aparcament d’intercanvi estarà situat al Llobregat Centre, a tocar de l’enllaç amb tren, metro, tramvia i bus

Cornella de Llobregat tindrà en breu 140 noves places d’aparcament de la modalitat park&ride, que serveix per connectar amb el transport public. La gran superfície comercial Llobregat Centre es convertirà en el primer aparcament d’intercanvi metropolità fora de la via pública gràcies a l’acord a què han arribat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Cornellà amb els propietaris del centre comercial, que oferirà un centenar de les seves 1.800 places d’aparcament a l’interior. La resta, una quarantena, estaran al park&ride que s’habilitarà al carrer Sevilla. En tots dos casos es tracta d’espais molt propers a l’intercanviador de Cornellà, on conflueixen el tren, el metro, el tramvia i línies d’autobusos metropolitans, que fan l’enllaç ràpid i directe amb Barcelona i els municipis del Baix Llobregat.

L’AMB té detectades 6.000 places d’aparcament a l’entorn d’estacions i l’objectiu és poder-ne destinar unes 1.500 a aparcaments d’intercanvi. Actualment hi ha unes 300 places de park&ride repartides entre Castelldefels, Sant Joan Despí, el Papiol, Cervelló i Sant Just Desvern, totes associades a estacions de tren, excepte les de Sant Just, que estan associades al tramvia. El servei s’ofereix a través d’una app en la qual cal registrar-se prèviament. A partir del registre es marca l’entrada, es fa el viatge en transport públic i, quan es torna després de la jornada laboral, es marca la finalització de l’aparcament i es passa el títol de transport utilitzat per una màquina que hi ha a les estacions i que dona dret a fer servir el park&ride.

El servei ja té més de 4.300 usuaris registrats, dels quals, més de 3.400 són usuaris actius d’alguna de les zones d’aparcament. En el cas de Castelldefels, s’arriba a ocupacions d’un 100%. Pròximament, l’AMB, d’acord amb els ajuntaments implicats, preveu que el servei d’aparcament d’intercanvi metropolità arribi a Sant Boi de Llobregat, Gavà i Viladecans.

LA XIFRA

423
places
sumaran els aparcaments d’intercanvi metropolitans quan entrin en funcionament els dos nous de Cornellà

L’aparcament de l’estació de Badalona serà zona blava

Badalona convertirà l’aparcament gratuït que hi ha entre l’estació del tren i el passeig marítim en zona blava. Ja han començat les obres de condicionament de la superfície que disposarà de 192 places de zona blava, 5 per a persones amb mobilitat reduïda i una àrea de 25 metres reservada per a la distribució urbana de mercaderies. L’horari de pagament d’aquest espai regulat, molt proper al mar i utilitzat pels banyistes durant els mesos d’estiu, serà del 15 de juny al 15 de setembre, de dilluns de diumenge, de 9 a 20 hores; del 16 de setembre al 14 de juny, de dilluns a dissabtes, de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores. La tarifa de zona blava que s’aplicarà serà d’1,40 euros/hora. El vicepresident de Mobilitat de l’AMB reconeixia ahir que aquest era un dels espais metropolitans que s’havia plantejat convertir en park&ride per la seva proximitat a l’estació. Ara assegura que es treballa amb altres alternatives a Badalona i a la resta del Barcelonès nord. Poveda va explicar que el camí obert al centre comercial de Cornellà pot ser la via per habilitar nous aparcaments d’intercanvi a l’àmbit del Besòs. Tot i això, explicava que cal “casar els interessos de totes les parts implicades” per poder-ho tirar endavant i que a hores d’ara encara no hi ha res tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona