Societat

L’acusat de l’atemptat de les mesquites de Christchurch es declara culpable

L’australià Brenton Tarrant canvia de sobte la declaració i admet un càrrec de terrorisme, 51 d’assassinat i 40 d’intent d’assassinat per l’atac supremacista del 2019

L’australià Brenton Tarrant, l’únic acusat de l’assassinat de 51 persones en l’atac supremacista a dues mesquites de Christchurch (Nova Zelanda), va canviar sobtadament ahir la seva declaració i va admetre tots els càrrecs dels quals l’acusen. En una compareixença per videoconferència, després que dimecres al vespre va comunicar als seus advocats que volia declarar davant el tribunal, Tarrant va admetre totes les acusacions. Es va declarar culpable dels càrrecs de terrorisme, de 51 assassinats i de 40 temptatives d’assassinat. L’acusat, de 29 anys, que va romandre impassible durant la lectura de les acusacions, s’havia declarat l’any passat no culpable i havia d’enfrontar-se a un judici que estava previst que comencés el pròxim 2 de juny. “Ha estat condemnat per cadascun dels càrrecs. No hi ha necessitat de judici i les sis setmanes assignades per les vistes pel mes de juny quedaran vacants, va indicar més tard en un document el Tribunal Superior de Nova Zelanda, que no va fixar una data concreta per dictar sentència per la situació de quarantena que es viu també a Nova Zelanda pel coronavirus.

Tarrant és responsable de la pitjor massacre terrorista a Nova Zelanda, perpetrada contra les mesquites d’Al Noor i Linwood de Christchurch, justament va fer un any la setmana passada. Cap a 3/4 de 2 de la tarda del divendres 15 de març del 2019 un home vestit amb roba militar i proveït de diverses armes automàtiques va irrompre a la mesquita d’Al Noor i va obrir foc de manera indiscriminada contra els feligresos que hi havia al seu interior. Va matar 51 persones. Seguidament es va dirigir al Centre Islàmic de Linwood, situat a cinc quilòmetres, on va perpetrar el segon atac. A més de les víctimes mortals, 40 persones més van resultar ferides. Tarrant, que va a publicar a les xarxes social el seu ideari supremacista, va retransmetre els tirotejos en directe mitjançant el seu compte a la xarxa social Facebook. Uns vídeos que han servit com a proves per acusar-lo dels atacs, que van commocionar tot el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona