Societat

Girona aprova la gratuïtat del transport públic

Hi ha actualment un 2% dels 14.000 usuaris habituals

L’ús de mòbils a la via pública ha caigut només un 43%

L’Ajuntament de Girona va informar ahir que havia aprovat que a partir d’avui el transport públic de la citat sigui gratuït, en la línia de la decisió que acaba de prendre també la Generalitat. Això afecta el servei de bus urbà, però no la Girocleta, que es manté igual. El consistori va destacar en un comunicat que vol “col·laborar així amb els treballadors i treballadores de serveis essencials que utilitzen el bus per moure’s per Girona”, que ara ja no hauran de validar targetes ni bitllets quan pugin al bus.

A més, destaca que es mantindran les mesures preventives acordades fins ara, com ara l’accés al busos per la porta posterior i el límit màxim de viatgers a un terç de la capacitat total del bus.

Només un 2% d’usuaris

L’Ajuntament va informar també que ara ja només continuen utilitzant el bus un 2% dels poc més de 14.000 usuaris habituals en un dia laborable. Al principi de l’estat d’alarma, tal com ja es va explicar llavors, la reducció va ser de l’entorn del 92%, però després de les noves restriccions que van entrar en vigor dilluns passat s’ha arribat a aquest 98%. De fet, en aquest temps ja s’han anat reduint freqüències. Només circula un bus cada hora a totes les línies de TMG , excepte l’L8 i la L10, que es van suprimir, mentre que les gestionades per Teisa funcionen els dies laborables segons els horaris habituals dels dissabtes. Des de l’Ajuntament es remarca que “s’ha procurat així també promoure el confinament i evitar la mobilitat de la ciutadania”.

Ús de mòbils al carrer

El consistori gironí va informar també que l’ús de dispositius mòbils a la via pública ha baixat un 43%, una reducció clarament inferior a la que hi està havent en molts àmbits. Les xifres de l’Ajuntament es basen en el recompte de mòbils únics (IMAC) que s’han captat en els punts wifi que el consistori té actius a diferents barris amb finalitats únicament analítiques. Si la mitjana dels primers 15 dies de març va ser de 139.566 dispositius mòbils al carrer, durant la segona quinzena en van ser 79.157, un 43,2% menys.

Alerta de frau

D’altra banda, es va voler alertar que s’han rebut informacions que algunes persones es fan passar per personal municipal i truquen a cases particulars oferint mascaretes en nom de l’Ajuntament. El consistori va aclarir que hi ha treballadors i treballadores municipals que estan trucant a tots els empadronats majors de 65 anys, per confirmar que es troben bé i detectar possibles necessitats, però que en cap cas s’ofereixen productes ni es fan visites a domicili.

Pel que fa a les sancions de la Policia Municipal de Girona i els Mossos a qui no compleix les instruccions de confinament, dimarts se’n van posar 72 i el total ja és de 1.091.

El pàrquing del Santa Caterina de Salt, també gratuït

L’Ajuntament de Salt també va informar ahir que ha aprovat la gratuïtat de l’aparcament hospitalari del Parc Hospitalari Martí i Julià, que té capacitat per a uns 300 vehicles. Van explicar que les barreres estaran aixecades fins a nou avís i van recordar que aquesta mesura s’uneix a la gratuïtat de la zona blava i, dins també de l’àmbit de la mobilitat, a la no necessitat de retirar el vehicle quan es fa la neteja dels carrers.

D’altra banda, també es va informar que la policia local de Salt ja ha posat 384 denúncies per haver incomplert les restriccions de l’estat d’alarma. El cos ha implantat dispositius diaris per controlar el trànsit rodat i a peu, i els comerços oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa