Societat

Societat

Una mica d’aire fresc per a Besalú

Ahir van tornar a muntar el mercat dels dimarts al Prat de Sant Pere, després de set setmanes suspès per l’alarma sanitària

La seva activitat, encara que modesta, va trencar l’ensopiment d’aquests dies

El mercat setmanal de Besalú és modest, però és tan potent l’ensopiment provocat pel tancament de botigues, bars i restaurants que la seva recuperació, ahir –després de set setmanes–, va ser com obrir una finestra per renovar l’aire carregat d’una habitació tancada. Seguint la normativa, la reobertura va abastar només les parades d’alimentació: tres de fruita i verdura, una de planter, una de formatges i una altra de fruita seca. “No ha calgut separar-les més del compte per motius de seguretat; estan al seu lloc habitual i coincideix que hi ha prou distància entre elles”, explica la Gemma, l’agent de mobilitat que parla amb uns i altres per assegurar-se que tot va bé. “Cap problema”, resumeix.

Després de prop de dos mesos, el Prat de Sant Pere, dominat per la grisor de la pedra i, darrerament, pel silenci de les terrasses buides, tornava a tenir els colors vibrants de les taronges, les pomes, els enciams... i la música de les converses entre venedors i clients, per més que tamisades per les mascaretes. “Hem perdut el comprador habitual, que sol ser gent gran i ara s’ha d’estar a casa, però ens està arribant un tipus de client més jove que, de totes maneres, no és prou nombrós per compensar-ho”, diu en Josep Maria Pera, de Palol d’Onyar, des del darrere d’unes caixes de síndries. I hi afegeix un detall: “Mai com ara havíem cobrat tant amb targetes de crèdit.” Per a ell, que en circumstàncies normals fa sis mercats a la setmana, avui és un dia important perquè en recupera un dels que s’havien suspès i això, és clar, es nota en la facturació. “Si els fem tots sis surt a compte muntar la parada, encara que hi hagi menys clientela.” Mentrestant, dues dones es proveeixen del seu gènere. Una és assídua del mercat i afirma que l’havia trobat a faltar, sobretot per la fruita; l’altra és una clienta nova, una mestra que gràcies a l’estat d’alarma pot escapar-se al Prat de Sant Pere. A mig matí, la llista de parades s’engrandeix amb una de l’ Ajuntament , on reparteixen gratuïtament mascaretes per a la mainada. Només d’arribar ja en donen a dues criatures. Els protectors els han fet un grup de cosidores voluntàries a partir de material que han donat diverses empreses i establiments locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona