Societat

L’alerta per la Covid, últim entrebanc en el cas del Palau

L’entrada a presó dels condemnats s’ajorna i es fixa el 25 de juny com a data límit

S’activa l’embargament de CDC

Final amb pròrroga. Els tres principals condemnats pel cas de l’espoli del Palau de la Musica i de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no evitaran el seu ingrés a presó, però sí que han guanyat una mica de temps abans que aquest no es faci efectiu. La secció desena de l’Audiència de Barcelona va fer pública ahir una resolució en què desestima els arguments dels que havien sol·licitat l’ajornament de l’aplicació de la sentència i dona de termini fins al 25 de juny perquè Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar ingressin a la presó.

La resolució deixa clar que l’edat dels condemnats, 84 anys Millet i Osàcar, i 77 Montull, no és impediment per ingressar a la presó, però sí que la té en compte, així com el delicat estat de salut de tots tres, per considerar que davant l’actual emergència sanitària, i el risc de contagi per a persones d’edat avançada és procedent esperar a fer efectiu l’ingrés en un centre penitenciari quan el país entri en situació de fase 3 de la desescalada, i marca el 25 de juny com a data límit per consumar aquest fet. Per justificar aquesta demora, el tribunal recorda que els condemnats tenen dipositades fiances de 400.000 euros –Millet i Montull– i que han comparegut sempre davant de la justícia quan se’ls ha requerit.

Van ser les defenses de Jordi Montull i Daniel Osàcar les que van demanar que la condemna s’ajornés per la qüestió de la Covid-19. El tribunal, després d’estudiar la documentació mèdica aportada pels condemnats, arriba a la conclusió que cap d’ells pateix una patologia prou greu per no haver de complir la pena de presó. El tribunal recorda que només “patologies molt greus i incurables” són motiu per evitar l’ingrés a la presó, però afegeix que serà després l’administració penitenciària la que, en funció de l’estat de salut dels condemnats, decidirà sobre la seva qualificació, emplaçament i grau penitenciari.

Millet no ha presentat cap petició per suspendre l’aplicació de la condemna per motius de salut, tot i el seu precari estat. Ara té tres dies per fer-ho, dins el temps de recurs

L’execució de la sentència deixa la porta oberta al fet que, finalment, Gemma Montull eviti l’ingrés a presó, tal com va pactar amb la fiscalia, perquè tot i sumar quatre anys de presó, cap de les condemnes no supera els dos anys. Així ho demanarà el seu advocat.

Amb la resolució feta pública ahir, l’Audiència de Barcelona també engega el mecanisme per fer efectiu el decomís de 6,6 milions d’euros de Convergència Democràtica de Catalunya, formació política que avui es redueix a una simple gestora i que està en procés de concurs de creditors. Per assegurar el pagament, la justícia ja havia embargat les antigues seus del partit i ara es procedirà a fer una auditoria d’aquests bens per ajustar el seu valor real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures

La Generalitat guanya Invicat en el litigi per la fi dels peatges

Barcelona

El begurenc multat per filmar cries de tortuga careta sota aigua, absolt

BEGUR
SALUT

L’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris gestionarà l’Hospital Jaume Nadal Meroles

Lleida
Administracions

L’Oficina d’Habitatge de Reus gestiona 4 milions en ajuts al lloguer l’any 2023

Reus
MEDI AMBIENT

Les Terres de l’Ebre encaren una campanya forestal amb pocs reforços

Tortosa

Tret de sortida al Costa Brava Blue Fest

l’estartit
administracions

El ple aprova destinar 4,9 milions d’euros a la construcció d’un teatre auditori

Constantí
MEDI AMBIENT

Lleida preveu una campanya complicada contra el foc aquest estiu

LLEIDA
INFRAESTRUCTURES

24 milions per modernitzar 45.767 hectàrees del canal d’Urgell

Mollerussa