Societat

Sitges i Salou tindran una App per conèixer l’ocupació de les platges

Sitges ha començat a treballar en el protocol de seguretat que inclou les mesures de protecció i prevenció adreçades als usuaris de les platges del municipi. Per facilitar-hi l’accés quan s’arribi a la fase 3, el regidor de Platges, Guillem Escolà, ha avançat que es posarà en funcionament una App que en permetrà conèixer la capacitat i grau d’ocupació. Escolà explica que s’està calculant quin espai podran ocupar persones i unitats familiars mantenint el distanciament necessari per preveure la capacitat. Agents cívics i personal de seguretat controlaran els accessos a la sorra per evitar aglomeracions, tasca per a la qual es faran contractacions a través d’un pla d’ocupació. També tenen prevista la desinfecció dels elements de la platja, com ara dutxes, mentre que les gandules es cobriran de fundes d’un sol ús. Els socorristes seran els encarregat de vetllar que no hi hagi grups a l’aigua. “Volem que els usuaris de la platja puguin estar segurs”, manté el regidor.

Igualment, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha avançat que el municipi preveu l’ús d’una aplicació que ajudarà les persones a escollir a quina platja podran anar per evitar aglomeracions i així protegir-se d’un possible contagi. Aquesta aplicació web funcionarà en temps real i informarà de l’aforament de les platges, per zones. Hi haurà un codi amb colors: verd, si és possible anar-hi; taronja, si està a punt d’arribar a l’aforament màxim, i vermell, si ja està plena. Seran els efectius de la Policia Local i els vigilants de les platges els responsables de controlar els accessos. L’opció de regular el bany per franges horàries, com s’havia contemplat en principi, queda així descartada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona