Societat

Els alcaldes volen més mossos per fer complir les normes

Reclamen a la Generalitat “explicacions detallades” de les restriccions sanitàries

Bèlgica prohibeix viatjar a Lleida

Els catorze alcaldes metropolitans que es van reunir ahir amb responsables de la Generalitat per fer el seguiment de l’evolució de la Covid-19 van reclamar un reforç dels Mossos d’Esquadra perquè treballin conjuntament amb les policies locals per fer complir les normatives. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va explicar un cop acabada la trobada que el conseller d’Interior, Miquel Buch, els havia assegurat que hi ha una nova promoció de Mossos que sortirà a principis d’agost que de manera prioritària reforçarà els municipis amb restriccions. Els alcaldes també van reclamar “explicacions detallades” de la Generalitat i que aclareixin temes com la mobilitat dels ciutadans i si les prohibicions que preveu l’última resolució sobre l’oci nocturn i les de la primera tenen règim sancionador.

El govern va obrir la porta a revisar les restriccions a gimnasos, cinemes i teatres a Barcelona, primera corona metropolitana i la resta de municipis afectats pels rebrots de coronavirus. “Després de vuit dies es podrà adaptar a l’evolució de la pandèmia i també a les necessitats en àmbits com la cultura i l’esport”, va dir el delegat del govern a Barcelona, Juli Fernàndez.

D’altra banda, Bèlgica va prohibir ahir als seus ciutadans els viatges no essencials a Lleida i Osca. Els viatgers que arribin d’aquestes províncies s’hauran de sotmetre a quarantena de catorze dies i a un test de Covid. Noruega va anunciar que qualsevol viatger procedent d’Espanya o Andorra haurà de fer una quarantena de deu dies mentre que Anglaterra reinstaura la quarantena de 14 dies a partir de demà. Ahir, tot i les recomanacions del primer ministre, nombrosos francesos es van desplaçar als comerços de la Jonquera i el Pertús.

LA XIFRA

1.243
positius
de Covid-19 es van confirmar ahir i les funeràries van reportar tres morts, que eleven la xifra a 12.677

Els empresaris de l’oci nocturn aniran als tribunals

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm està disposada a anar als tribunals en contra del tancament de les discoteques. Ahir van anunciar a través d’un comunicat que recorreran davant del TSJC la decisió que consideren “il·legal”. Asseguren que vulnera la mateixa llei de salut pública de Catalunya així com els principis de legalitat i de proporcionalitat i fins i tot va en contra de les recomanacions de l’OMS. El recurs no es podrà presentar fins dilluns ja que la Generalitat va adoptar la decisió, segons ells, “amb mala fe”, divendres al vespre. Joaquim Boadas, secretari general i cap dels serveis jurídics de la Fecasarm, explica que demanaran a la sala del TSJC “que examini l’adequació de la limitació del dret d’empresa al bé que mitjançant ella es vol protegir, el de la salut de les persones”. La patronal de l’oci nocturn argumenta que hi havia mesures “molt menys costoses” per prevenir els problemes de salut pública i que, des del seu punt de vista, “no s’ha actuat d’acord amb el principi de proporcionalitat”. D’altra banda, els alcaldes metropolitans van avalar ahir la mesura de tancar l’oci nocturn i la de limitar fins a mitjanit els horaris d’obertura de bars i restaurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC