Societat

Budó reitera que Hard Rock no rebrà “ni un sol euro públic” ni tindrà “impacte” sobre les finances públiques

El Govern defensa que el pagament a terminis és un procediment “habitual” en les operacions de l’Incasòl

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reiterat aquest dimarts que “ni un sol euro públic” anirà destinat al projecte de Hard Rock a la Costa Daurada. L’endemà que es fes públic que l’Incasòl avançarà 96 milions d’euros per la compra dels terrenys, i que Hard Rock tindrà marge per abonar els diners fins a mitjan 2022, Budó ha defensat que el pagament a terminis és una “pràctica habitual” en les operacions urbanístiques de l’empresa pública. La portaveu del Govern també ha insistit que l’impacte de l’operació sobre les finances públiques és “nul”, tal com dictaminar al març la Direcció General de Pressupostos. “Res ha canviat i seguim amb tot allò que estava previst”, ha subratllat Meritxell Budó.

La consellera de la Presidència ha recordat que el president, el vicepresident i el conseller de Territori ja havien manifestat reiteradament que no es destinaria ni un sol euro públic a aquest projecte. En aquest sentit, Budó ha defensat que el Govern ha estat “escrupolós” en les condicions del CRT de Vila-seca i Salou, i que “sempre s’ha estat transparent en aquesta qüestió”.

Meritxell Budó ha manifestat que el Govern ha creat “totes aquelles condicions” per a la instal·lació d’aquest complex turístic i d’oci al Camp de Tarragona. També ha recordat que la llei que va possibilitar al projecte va comptar amb el suport de la majoria de grups parlamentaris i que el Pla Director Urbanístic es va consensuar amb el territori i va superar “tots els tràmits d’informació pública amb totes les al·legacions corresponents”.

Budó recorda que Economia també gestiona “directament” el projecte

Sobre la petició d’ERC perquè compareguin al Parlament el conseller de Territori, Damià Calvet, i el director de l’Incasòl, Albert Civit, per donar explicacions sobre l’operació de compravenda, la consellera de la Presidència ha recordat que ja hi ha una compareixença pendent de fixar data des del juliol de l’any passat i que “des de Territori no hi ha cap problema per poder atendre els dubtes i qüestions dels grups parlamentaris”.

A més, Budó ha recordat que el projecte està gestionat també directament des del Departament d’Economia i s’ha mostrat convençuda que aquesta conselleria també “voldrà i podrà donar totes les explicacions necessàries en el marc d’aquesta compareixença”. A més, la consellera ha insistit que l’operació compta amb “tots els informes favorables de tots els departaments” implicats.

Pagament a terminis

El contracte preveu una operació a tres bandes entre Criteria -el hòlding d’inversions de la Caixa que ostenta la propietat dels terrenys-, l’Incasòl i, en darrera instància, la promotora Hard Rock. L’import és de 120 milions i l’empresa es reserva durant 10 anys l’opció de vendre l’espai per aquest mateix import i que la Generalitat tingui l’obligació de recomprar-lo si es donen certes condicions.

En el moment de formalitzar-se el contracte de compravenda -com a molt tard el 5 d’octubre-, la multinacional nord-americana només abonarà el 20% de la factura -24 milions d’euros més IVA-. El 70% de l’operació -84 milions- el pagarà quan es faci la publicació definitiva dels plans de millora urbana (PMU) al DOGC i, el 10% restant -12 milions, quan el projecte de reparcel·lació s’inscrigui als registres de la propietat, o bé si passats sis mesos a partir de la publicació de l’aprovació definitiva del PMU el projecte de reparcel·lació no s’inscriu al registre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona