El Punt Casteller

EL PUNT CASTELLER

Els verds no fan pont

Sant Pere es prepara per als possibles castells de nou de Vilafranca i Minyons

Les diades de Sant Pere protagonitzen el cap de setmana i fins a dues d'elles podrien veure castells de nou. La que té més números és la diada de festa major de Sant Pere de Ribes, on els Castellers de Vilafranca volen tornar a descarregar el tres i el quatre de nou. El fet que sigui a la tarda i en un cap de setmana llarg podria fer variar els plans dels verds. Si tot va bé, però, no descarten fins i tot millorar la diada que van oferir diumenge passat a Badalona, canviant el quatre de vuit amb el pilar pel primer tres de vuit amb el pilar de la temporada. A més, també podrien oferir el pilar de set amb folre en comptes del pilar de sis. Un espadat de set que, en forma de prova, ja han descarregat sencer a l'assaig.

Amb vista a la festa major

S'acosta la festa major de Terrassa i els malves han d'aprofitar el temps per poder fer realitat la gesta del dos de nou amb folre i manilles. Una parada important la tenen diumenge a la tarda a Sant Cugat, en una diada de festa major on a part de treballar el dos de vuit folrat podrien portar-hi també castells de nou, com ja havien fet fa uns anys.

El principal atractiu de la diada a la plaça Octavià de Sant Cugat, serà, però, el possible pas endavant dels Castellers de Sants. Els borinots podrien provar el primer cinc de vuit de l'any en una diada on també portaran el dos de vuit amb folre i el tres o el quatre de vuit. La colla local, els Castellers de Sant Cugat, prepara un ampli ventall de castells de set i mig. I passem a dimarts, quan els Xiquets de Reus aniran a plaça pròpia per aconseguir el quatre de vuit, que dissabte passat es va quedar a l'aigüera.

Tarragona (Tarragonès)
Dissabte 26, a les 19 h, a la plaça Sant Magí, diada de la festa major del Serrallo amb els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Lleida.
Tarragona (Tarragonès)
Dissabte 26, a les 18.30 h, a la plaça de la Sardana, diada de festa major del barri de Sant Pere i Sant Pau, amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Torraires de Montblanc.
Sant Pere de Ribes (Garraf)
Diumenge 27, a les 18.30 h, a la plaça de la Vila, diada de festa major amb els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove de Sitges.
Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Diumenge 27, a les 18 h, a la plaça Octavià, diada de festa major de Sant Pere amb els Castellers de Sant Cugat, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants.
Reus (Baix Camp)
Dimarts 29 de juny, a la plaça del Mercadal, diada de la festa major amb els Xiquets de Reus. A les 17.30 h, processó de Sant Pere.
XIULETS

Vergonya aliena

La diada de la Zona Franca de diumenge serà recordada pel fet de tenir una de les pitjors organitzacions de la història. Gegants entrant a plaça amb un castell dalt, tècnics fent proves de so mentre es lligaven les pinyes, una comissió de festes totalment desbordada i un geganter prenent el pèl a totes les colles castelleres fent parar l'actuació per repartir premis i fer ballar els gegants. Un espectacle lamentable i un exemple d'unes condicions inassumibles per cap colla castellera.

L'ANÈCDOTA

Castells a l'escola

Els Castellers de Vilafranca van organitzar dissabte passat el Joverd 2010, un concurs de castells entre petites formacions de cada escola de la ciutat. A primera ronda, els joves havien de fer com més pilars de dos millor; a segona, descarregar un pilar de tres, i a tercera, el concurs es decidia amb una competició d'estirar la corda.

APLAUDIMENTS

Castells en 3D

Dijous, amb un especial de Sant Joan, comença el programa Quarts de nou de TV3. Les principals novetats d'enguany seran l'horari habitual, que passarà de diumenge a dilluns al vespre, i que, per primer cop, s'oferiran castells en 3D. A més, la televisió catalana farà un desplegament que no s'havia vist mai per cobrir el Concurs de Castells de Tarragona.

Profit de Badalona

Els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró han sortit reforçats de la diada de Badalona. Els verds, aconseguint la millor diada d'aquesta temporada, amb dos castells de nou, es comencen a aferrar al liderat. Els Minyons, amb un altre tres de nou sota el braç, els segueixen de ben a prop, i els Capgrossos, amb el seu primer castell de nou de l'any, se situen en la tercera posició. Val a dir, però, que per motius de tancament d'edició en aquest rànquing no es tenen en compte les diades de Completes i Sant Joan, que podrien beneficiar la Vella i la Joves de Valls.

Qui també podria beneficiar-se de Sant Joan és la Jove de Tarragona i els Xiquets, que han tornat a entrar al rànquing després de carregar el seu primer castell de vuit. Gràcia, amb un altre quatre de vuit, s'aferra a les posicions de concurs, i Reus, amb l'ensopegada a la seva festa major, s'haurà d'afanyar si vol ser a la plaça de braus de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA