Societat

El 94% de les llars catalanes tenia connexió a Internet de banda ampla el 2019

El Tarragonès, el Maresme i el Baix Llobregat són les comarques amb un percentatge d’ús més elevat

El 93,9% de les llars de Catalunya tenia connexió de banda ampla a Catalunya el 2019, xifra que representa un increment d’onze punts percentuals respecte els dos anys anteriors, ja que al 2017 era del 82,9%, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta mitjana, que inclou les llars amb algun membre d’entre 16 i 74 anys, es troba per sobre l’europea (89%) i l’espanyola (91,2%), Per comarques, totes es troben per sota el 90%, excepte la Ribera d’Ebre, on el percentatge és del 88,9%. Les comarques amb una major presència de la banda ampla són el Tarragonès (96,5%), el Maresme i el Baix Llobregat, ambdues amb un 96%.

De fet, totes les comarques milloren significativament i destaquen la Terra Alta, el Baix Ebre i el Pallars Sobirà, on les llars amb accés a Internet han augmentat més de 15 punts.

Paral·lelament, la proporció de llars catalanes que tenen incidències amb el proveïdor d’Internet s’ha incrementat en quatre punts percentuals, del 24,7% el 2017 al 28,7% el 2019, i l’increment s’ha registrat en la majoria de comarques, encapçalades pel Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Cerdanya, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i l’Aran, que es troben per sobre el 35%. Per contra, els índex més baixos són al Montsià, el Baix Ebre i el Ripollès, per sota del 25%.

D’altra banda, el Tarragonès és la comarca amb el percentatge més elevat de persones d’entre 16 i 74 anys que han comprat alguna vegada a través d’Internet, amb el 69,5%. A més, destaquen les comarques de l’Àmbit Metropolità, atès que totes estan situades entre les 8 amb percentatges superiors a la mitjana catalana (66,5%).

Compres a través d’internet

En relació amb l’any 2017, les compres a través d’Internet han augmentat a Catalunya (del 59,8% el 2017 al 66,5% el 2019) i també ho han fet a totes les comarques, però encara se situen amb un percentatge inferior a la mitjana europea (80,0%). L’increment més elevat en aquest període s’ha produït als àmbits de Ponent, Comarques Gironines i Penedès.

D’altra banda, el 86,9% de les persones de 16 a 74 anys han utilitzat l’ordinador en els darrers tres mesos (9,5 punts percentuals més que el 2017) i el 79,3% el correu electrònic (5 punts percentuals més que al 2017). Totes les comarques han incrementat els seus percentatges d’ús d’ordinador. L’ús del correu electrònic ha augmentat a la majoria de comarques, excepte en la comarca del Baix Camp, en les de l’Alt Pirineu-Aran i en algunes comarques de les Terres de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona